• /PublishingImages/MyPermissions-app-android.jpg

  Počisti dovoljenja Facebook in drugih aplikacij z MyPermissions [Android, iOS]

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Novo leto, čas za nove začetke. Zakaj ne bi ta čas izkoristili tudi za čistko dovoljenj, ki jih imajo razne družabne aplikacije do naših Facebook, Twitter, Google, Dropbox in drugih podatkov? Za to enostavno poskrbi storitev MyPermissions, ki je brezplačno na voljo na spletu in kot mobilna aplikacija za Android in iOS naprave.

  MyPermissions Clean 2013

  Če te vrstice bereš na prenosnem ali namiznem računalniku, lahko kar odklikaš na stran mypermissions.org/clean2013 in v dveh minutah preveriš, katere aplikacije, igrice in spletne strani imajo dostop do tvojih Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, Dropbox, Instagram, Foursquare in drugih računov. Aplikacije, ki jih ne potrebuješ več ali niti ne veš, čemu služijo, lahko nato enostavno odstraniš ali jim spremeniš dovoljenja. Tudi sama sem na seznamih pooblaščenih aplikacij našla kar nekaj takih, ki tja ne sodijo več.

  Če si na Android ali iOS mobilni napravi, pa le obišči aplikacijsko trgovino in na svoj mobitel ali tablico brezplačno naloži aplikacijo MyPermissions iz trgovine Google Play za Android ali App Store za iPhone ali iPad. Obe aplikaciji omogočata isto funkcionalnost kot spletna stran, hkrati pa si lahko nastaviš tudi email opomnike za redno pregledovanje dovoljenj. Uporaba same aplikacije MyPermissions je varna, saj aplikacija ne shranjuje tvojih prijavnih podatkov. Zato se je potrebno v mobilni aplikaciji posebej prijavljati za vsak račun.

  Vsekakor se ti splača dovoljenja, ki jih imajo razne družabne aplikacije, redno spremljati, saj se tako najlažje izogneš neprijetnim presenečenjem kot so recimo objave brez tvojega dovoljenja. Seveda si najbrž ne želiš tega, da bi ravno katerokoli podjetje imelo podatke o tem, kdaj imaš rojstni dan in kje živiš, zato te podatke zaupaj le aplikacijam in storitvam, ki jim zaupaš.

  Vir: AllFacebook

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
444
24. september 2013
Počisti dovoljenja Facebook in drugih aplikacij z MyPermissions [Android, iOS]
Aplikacije
Android, iOS