• /PublishingImages/informativne_zmagovalci_wp7.jpg

  Podelitev nagrad zmagovalcem natečaja M:Windows Phone 7

  24. september 2013 - Tehnik

  V četrtek, 27.10.2011, je bila v Kiberpipi podelitev nagrad zmagovalcem natečaja M:Windows Phone 7. V imenu organizatorjev sta nagrajencem čestitala Martin Pregelj, tehnološki strokovnjak pri Microsoft Slovenija, ter Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje Telekoma Slovenije.

  V prostorih multimedijskega centra Kiberpipa na Kersnikovi v Ljubljani je v četrtek, 27. oktobra ob 18. uri potekala slavnostna podelitev nagrad natečaja M:Windows Phone 7. Natečaj sta organizirala Microsoft Slovenija in Mobitel, da bi spodbudila in podprla domače znanje, ki lahko pomembno prispeva k razvoju sodobnih mobilnih telekomunikacij.

  Niko Kušar med podelitvijo

  Zmagovalci natečaja M:Windows Phone 7 so prejeli glavne nagrade, in sicer so avtorji najboljših aplikacij osvojili 5.000 evrov za prvo mesto, 2.000 evrov za drugo ter 1.000 evrov za tretje mesto. Nagrajencem sta denarne nagrade izročila Martin Pregelj, tehnološki strokovnjak, Microsoft Slovenija, in Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje, Telekom Slovenije.

  Zmagovalci natečaja M:Windows Phone 7

  Prvo nagrado natečaja M:Windows Phone 7 in nagrado 5.000 evrov je osvojil Sašo Zagoranski iz podjetja Semantika d.o.o. za aplikacija za pregledovanje muzejev in kulturnih dogodkov Museums Mobile. Drugo mesto in nagrado 2.000 evrov je osvojil Gašper Šetinc za aplikacijo, ki pomaga uporabnikom pri naročanju hrane na dom Dostavi.si,  tretje mesto in 1.000 evrov nagrade pa je osvojil Aleš Rosina za lokalni vodič po mestnih avtobusih Ljubljana Bus.

  Hkrati so razvijalci zmagovalnih aplikacij v posameznih kategorijah za nagrado prejeli pametni telefon Windows Phone 7, ki so jim jih predali predstavniki podjetij podpornikov natečaja HTC, LG, Samsung in Dell. V kategoriji Poslovne aplikacije so tako nagrade prejeli avtorji aplikacij Toshl (Andraž Logar, 3fs, d. o. o.), Monitor (Tjaša Havnik), QR Scanner (Matjaž Kofol, Avivo, d. o. o.) in Dostavi.si (Gašper Šetinc).

  Zmagovalci kategorije Poslovne aplikacije natečaja M:Windows Phone 7

  V kategoriji Informativne aplikacije so bili nagrajeni avtorji najboljših aplikacij Museums Mobile (Sašo Zagoranski, Semantika, d. o. o.), Odpiralni časi (Strelovod, d. o. o.), Prva pomoč (Jan Kokalj) ter Ljubljana Bus (Aleš Rosina).

  Zmagovalci kategorije Informativne aplikacije natečaja M:Windows Phone 7

  V kategoriji Igre so bile kot najboljše izbrane aplikacije Brain battle (Dušan Škerget), Twinoo (Žiga Hajdukovič, Razum), Funky calories (Jure Žove) in Morse code monkey (Matjaž Kofol, Avivo, d. o. o.).

  Zmagovalci kategorije Igre natečaja M:Windows Phone 7

  Vsem nagrajencem seveda iskreno čestitamo tudi v uredništvu Tehnika!

  Predstavitve zmagovalnih aplikacij:

  Avtorica vseh fotografij: Ana Kovač, TSmedia

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1585
24. september 2013
Podelitev nagrad zmagovalcem natečaja M:Windows Phone 7
Novice
Windows Phone 7