• /PublishingImages/HTC_flyer.jpg

  Pogled na leto 2011: testirali smo najbolj vroče Android telefone, iPad in igrali Angry Birds [2. del]

  23. september 2013 - Alja Isaković

  V prvem delu pregleda dogajanja v letošnjem letu smo si ogledali stanje na trgu pametnih telefonov in tablic. Poleg tega, da smo pridno poročali o najavah novih naprav, smo na Tehniku čez vse leto z največjim veseljem tudi sami testirali najbolj vroče naprave. Seveda pri tem nismo pozabili tudi na aplikacije, ki so nas zabavale in nam olajšale vsakdanja opravila.

  Na Tehniku smo testirali najbolj vroče telefone

  Seveda smo največkrat v roke dobili Android telefone. Letos so se tako na našem testu znašli Samsung Galaxy Ace, Sony Ericsson Xperia x12, Nexus S, LG Optimus 2x, HTC Desire HD, LG Optimus 3D, HTC Sensation XE in Samsung Galaxy Note, našli smo pa tudi 8 razlogov za nakup Samsung Galaxy S II.

  Prave izbire med Windows Phone 7 telefoni letos še ni bilo, smo pa vseeno imeli priložnost testirati telefona HTC HD7 in LG Optimus 7. In kljub temu, da iPhone ni na voljo v Mobitelovi ponudbi, smo po drugi poti v roke dobili tudi čisto svež iPhone 4S.

  Pozabavali smo se tudi z različnimi Nokia telefoni s Symbianom: Nokia E7-00, Nokia E6 in Nokia 500. Najbolj zanimiva Nokia pa je bila seveda težko pričakovana Nokia N9 z operacijskim sistemom MeeGo.

  HTC Flyer

  Stestirali smo seveda tudi najbolj zanimive tablice. Na testu sta se znašla tako izvirni iPad kot iPad 2 ter priročna tablica HTC Flyer s priloženim pisalom. Na začetku leta smo v roke vzeli tudi Amazonov bralnik knjig Kindle 3, zelo veseli smo bili tudi možnosti testnega poleta s Parrot AR.Drone, daljinsko vodenim helikopterjem, ki ga upravljamo kar s pametnim telefonom. V prihodnjem letu si vsekakor želimo še več tovrstnih igračk ;)

  Med aplikacijami najbolj uspešni jezni ptiči

  Čez celo leto smo seveda testirali tudi kopico storitev in aplikacij na različnih platformah. Izbira je bila letos res pestra, kar ni presenečenje glede na to, da ima Applov App Store že preko 500.000 aplikacij, Googlov Android Market preko 300.000, celo Windows Phone Marketplace že pridno raste in je presegel 40.000 aplikacij.

  Kljub hudi konkurenci pa lahko za zmagovalno aplikacijo letošnjega leta razglasimo igrico Angry Birds, o kateri smo na Tehniku večkrat pisali. Jezni ptiči so osvojili vse platforme in se sedaj pridno širijo že v fizični svet - denimo z lastno kuharsko knjigo, plišastimi igračami in še marsičem. Nedvomno velika uspešnica, ki je postavila nove standarde uspeha za razvijalce mobilnih aplikacij. Na Tehniku smo sicer redno objavljali tudi nasvete in trende za razvijalce aplikacij.

  Sicer pa so bile letos popularne različne fotografske aplikacije z Instagramom na čelu, možnost deljenja lokacije s prijatelji v raznovrstnih aplikacijah, inovativne aplikacije in celo čitalci za mobilno plačevanje, vse več govora je bilo tudi o tehnologiji NFC, na domačem trgu pa smo dobili cel kup novih Windows Phone aplikacij. Prav tako dandanes od skoraj vsake aplikacije pričakujemo tudi shranjevanje podatkov v oblaku za lažje prehajanje med različnimi napravami. Mobitel pač že mora znati sinhronizirati kontakte, e-pošto in koledar, vse pomembnejša postaja tudi možnost poslušanja glasbe kar iz oblaka.

  Android Market

  Na Tehniku smo poleg vsega tega na različnih napravah brali knjige ter spremljali domače in tuje novice. Spotoma smo mobitel vzeli s seboj na počitnice, avanturistična potovanja, piknik, na sonce, v muzeje in galerije ter nato z njim še urejali video posnetke z vtisi iz naših dogodivščin. Sedaj pa smo že pripravljeni na zimsko sezono z aplikacijami smučarskih središč.

  Izbira je bila torej tako med napravami kot aplikacijami letos odlična. Vabimo te, da se nam pridružiš še v tretjem delu pregleda na letošnje letu, v katerem bomo pokukali še v zakulisje dogajanja v mobilnem svetu in skupaj poskušali napovedati, kaj nas čaka v prihodnjem letu.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
301
24. september 2013
Pogled na leto 2011: testirali smo najbolj vroče Android telefone, iPad in igrali Angry Birds [2. del]
Aplikacije