• /PublishingImages/xlo-app-switch.jpg

  Poišči Windows Phone alternative za Android in iPhone aplikacije

  24. september 2013 - Alja Isaković

  Lastnikov Windows Phone mobitelov vas je vse več, vseeno pa je mnogo priljubljenih aplikacij še vedno omejenih le na Android in iOS. Dobra novica je, da si lahko pri iskanju alternativ pomagaš z iskalnikom XYO. Vse kar moreš storiti je to, da vtipkaš ime želene aplikacije in hitro lahko preveriš, ali obstaja Windows Phone različica.

  Nemški startup Xyologic sicer v osnovi ponuja napredni iskalnik za Android, iPhone, iPad in Winodws Phone aplikacije, s pomočjo katerega lahko raziskujemo določena področja aplikacij. V partnerstvo z Nokio, ki skoraj vse svoje moči usmerja v Lumia mobitele z operacijskim sistemom Windows Phone 8, pa že od konca lanskega leta ponuja poseben iskalnik približkov Android in iOS aplikacij za Windows Phone mobitele. Iskalnik se pojavlja pod imenom App #Switch, kar namiguje na to, da je namenjen predvsem tistim, ki na Windows Phone prehajate iz Androida ali iPhonov. Pri prehodu iz Androida ti sicer želi pomagati tudi Microsoft z brezplačno aplikacijo Switch to Windows Phone, ki ti kar na mobitelu poišče WP različice tvojih aplikacij.

  Iskalnik XYO pa deluje še nekoliko širše. Npr. če v iskalnik vpišeš aplikacijo Evernote, lahko hitro prideš do Windows Phone različice. Če vtipkaš Dropbox ali Instagram, ki nimata svoje WP različice, pa ti XYO ponudi nekaj možnih alternativ. Iskalnik je sicer omejen na dobrih dvajset držav, med katerimi ni naše, vendar se med aplikacijami znajdejo tudi domače, ki so na voljo globalno. Žal sem sicer dobila občutek, da pri slovenskih aplikacijah priporočila ne delujejo najbolje.

  Kakovost ponujenih alternative je seveda odvisna od ponudbe v aplikacijski trgovini. Na nekaterih področjih je ponudba sorodnih aplikacij že dokaj dobra, se pa še vedno najdejo aplikacije, ki pravih alternativ še nimajo. V vsakem primeru pa ti lahko iskalnik olajša prve korake v svet Windows Phone aplikacij, ki jih je sedaj že preko 130.000.

  Nam zaupaš, katera je tvoja najljubša Windows Phone aplikacija?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
526
24. september 2013
Poišči Windows Phone alternative za Android in iPhone aplikacije
Aplikacije
Windows Phone 7, Windows Phone 8