• /PublishingImages/cleanmaster.jpg

  Poletno androidno pospravljanje

  24. september 2013 - Tehnik

  Med številnimi orodji, ki skrbijo za higieno vašega pametnega mobitela, tokrat predstavljamo preprosto, a zelo učinkovito aplikacijo Clean Master.

  Z razmahom zahtevnejših operacijskih sistemov se je tudi na pametnih mobitelih pojavila težava prisotnosti nepotrebnih datotek, ki sčasoma začnejo resno ogrožati hitrost delovanja vaše mobilne naprave ali pa vam zasedajo ogromno prostora. Pri tem tudi operacijski sistem android ni izjema.

  Težave se lahko lotimo na dva načina. Prvi je, da začnemo brskati po drobovju in sistemskih datotekah in ročno odstranimo nepotrebne in moteče datoteke. Ta način je primeren za eksperte oziroma vsaj za dobre poznavalce operacijskega sistema android, saj pri tovrstnem odstranjevanju in preslabem poznavanju obstaja velika verjetnost, da bomo izbrisali tudi kakšno datoteko, ki je ključna za delovanje naše naprave. Za nas, bolj neuke, a zato nič manj vnete uporabnike pa obstaja drugi način, katerega bistvo je, da poiščemo neko aplikacijo, ki bo to zoprno delo opravila namesto nas. Teh je cel kup. Vse opravijo približno enako delo. Treba pa je vedeti, da so nekateri tovrstni pripomočki tudi »hudo učinkoviti« in da z eno potezo izbrišejo vse in še kaj, kar bi morda še kdaj potrebovali, zraven. Obstajajo tudi zelo dobra in natančna orodja za čiščenje operacijskega sistema vaše naprave, pri tem pa je potrebno praktično enako predznanje kot pri prvem načinu.

  In tu nekje se pojavi Clean Master, preprosta, a zelo učinkovita aplikacija, ki skrbi za čistočo vaše androidne naprave. Razlogov, zakaj smo izbrali ravno to aplikacijo, je kar nekaj – opravi vse potrebno, da je vaša naprava v kar najboljši formi, je zastonj, je enostavna za uporabo, uporablja jo že več kot deset milijonov ljudi in na GooglePlay-ju ima oceno 4.8, pri čemer je od 638.051 glasovalcev kar 507.926 aplikaciji dalo oceno 5.

  Clean Master počisti nepotrebne datoteke in tudi tiste, ki so ostale potem, ko ste odstranili kakšen program. Aplikacija zna pobrisati gesla, zgodovino brskanja in druge zaupne podatke, za katere ne želite, da ostajajo v vaši napravi. Prav tako si lahko z njo optimizirate pomnilnik (RAM) in počistite odvečne datoteke v predpomnilniku (Cach). Clean Master pa zna odstraniti tudi programe oziroma aplikacije, za katere se vam zdi, da jih ne boste več potrebovali ali pa ste si jih po nesreči naložili in jih ne morete izbrisati. Ob tem vam aplikacija nazorno pokaže, kaj bo izbrisala. Poleg tega program nudi nekaj dodatnih možnosti, kot je na primer opozorilo, kdaj imate preveč zaseden predpomnilnik ali kdaj je vaš pomnilnik preobremenjen. Lahko tudi določite, katere datoteke v predpomnilniku naj aplikacija v prihodnje ne izbriše in tudi na koliko časa naj vas aplikacija opozarja na stanje vaše naprave. Clean Master vam tudi kaže zasedenost vaših kartic in diska. Ima pa tudi funkcijo, s katero lahko z eno potezo ustavite delovanje vseh aplikacij, ki delujejo v ozadju. Uporabo slednje ne priporočamo povprečnim uporabnikom, kot tudi ne funkcije brisanja gesel in drugih zaupnih podatkov. Sicer pa Clean Master lahko uporablja tudi vaša babica.

  Predvsem pa čiščenje z aplikacijo Clean Master ni zamudno. Da boste ugotovili, kako deluje, boste pred prvim čiščenjem porabili kakšno minutko ali dve, prav toliko za nastavitve in čiščenje. Ves preostali čas pospravljanja po vašem mobitelu pa boste lahko mirno posvetili urejanju in brisanju poletnih videoposnetkov, fotografij, MMS-ov,SMS-ov in drugih počitniških spominkov.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1660
24. september 2013
Poletno androidno pospravljanje
Aplikacije
Android