Videokomunikacije – nepoznana situacija je postala nova poslovna norma

Tehnik 14. julij 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/videokomunikacija-herman-maj21-hero.jpg

Delo na daljavo je v lanskem letu postala nova norma za znanjske delavce. Po nekaterih raziskavah je več kot 80% podjetij, ki upravljajo z znanjem, v času pandemije svoje zaposlene spodbujalo ali od njih zahtevalo delo od doma. Ob vseh koristih tovrstnega sodelovanja je delo na daljavo in delo od doma postalo in ostalo stalnica na novo definiranih delovnih procesov. In komunikacija preko videa je in bo ključna za ohranjanje stikov ter kontinuirano in nemoteno delo. Nedvomno je drugačna od komunikacije iz oči v oči, a kljub vsemu je njen najboljši približek. Z videokomunikacijo ohranjamo stik z bližnjimi, opravljamo svoje delo, se izobražujemo, tudi z zdravnikom se lahko pogovorimo preko videa!

Priznajmo si - (bili) smo v neznani situaciji

Za mnoge je bilo delo na daljavo nenadna sprememba. Posamezniki ste se znašli doma, kjer ste ostali s svojimi poslovnimi obveznostmi, ki ste jim dodali še izobraževanje otrok, obiskovanje kina in koncertnih dvoran ter športno udejstvovanje preko spleta … vse to iz ene sobe. Podjetja so se morala čez noč soočiti z izzivi, kako prilagoditi delovne procese, ohraniti poslovne stike in kako obdržati svojo ekipo povezano (in motivirano) tudi ob fizični razdalji. Priznajmo si - na to nismo bili pripravljeni.

V našem domu smo morali najti vsaj nekoliko bolj miren prostor za delo, pisarne ali sejne sobe smo morali prilagoditi in jih opremiti za povezovanje in sestankovanje z ekipo na daljavo; morali smo se spopasti z novo programsko in strojno opremo, spoznati njeno funkcionalnost in jo začeti uporabljati dnevno. In če so nekatera podjetja reagirala hitro in učinkovito, nekatera še vedno počasi in previdno stopate na pot digitalizacije poslovnega komuniciranja. In na tej poti vas lahko vodimo čez ovire in pasti s celovitimi videokonferenčnimi rešitvami Telekoma Slovenije. In kaj pravzaprav potrebujete za začetek ali učinkovitejšo komunikacijo prek videa?

Spoznajte tehnologijo

Prvi korak na poti digitalizacije komuniciranja je spoznavanje z novo tehnologijo. Posvetite del svojega časa novim programom in platformam, ki jih boste uporabljali za komuniciranje na daljavo. Spoprijateljite se z njihovo funkcionalnostjo, možnostjo klepetov, kako spremeniti ozadje, kako ugasniti in prižgati kamero in še in še. A programska oprema je šele začetek. Podjetja in podjetniki boste za nemoteno videokomunikacijo na svoji strani potrebovali partnerja, ki vas razume in ima za vas enostavne, pametne in celovite rešitve. Videokonkferenčne rešitve Telekoma Slovenije so prav to.

Izkušeni strokovnjaki Telekoma Slovenije za vas pripravijo virtualno sejno sobo oz. videokonferenčno platformo za sodelovanje na daljavo, ki poleg sestankov omogoča tudi varno deljenje vsebin z udeleženci in med njimi. Lokacija virtualnih sestankov tako več ni pomembna, saj virtualne sejne sobe omogočajo sestanke ne glede na lokacijo in nudijo odlično uporabniško izkušnjo. Za sestankovanje na daljavo sejne sobe opremimo z videokonferenčni sistemi svetovno uveljavljenih proizvajalcev, ki delujejo v različnih okoljih in oblačnih platformah, kot sta npr. Microsoft Teams, za delo na daljavo pa vašim zaposlenih ali sodelavcem zagotovimo vrhunsko opremo - od kamer visoke ločljivosti, zvočnikov do mikrofonov in naglavnih slušalk.

 

Zmanjšajte motnje iz okolja

Tako, tehnologijo poznate, virtualna sejna soba je pripravljena … a v sosednji pisarni sodelavec glasno govori, čez cesto prenavljajo stavbo, v ozadju visi tista stara slika, ki je všeč samo vam, iz dvorišča se sliši kričanje otrok. Telefon nenehno zvoni, mama vam pošilja SMS sporočila, e-maili prihajajo … ufff, kako naj se udeležim ali celo vodim sestanek v takšnem okolju? Naučite se zmanjšati motnje! Za čas virtualnega sestanka utišajte telefon, ugasnite aplikacije, ki jih ne rabite, in si zagotovite naprave s tehnologijo izničevanja šumov - tako v pisarni kot doma! Videokomunikacije Telekoma Slovenije nudijo neomejene možnosti sodelovanja na daljavo. Tudi kamero viskoe ločljivosti vam postavimo točno tako, da boste izgledali kar najbolj profesionalno. Zakaj ne bi imeli oddaljenih sestankov s tako dobro sliko in zvokom, kot da ste z udeleženci v istem prostoru, brez motenj iz okolice? Z videokonferenčno opremo vrhunskih svetovnih proivajalcev iz bogate pinudbe Telekoma Slovenije bodo vaši sestanki na daljavo pridobili povsem nov izgled in uporabniško izkušnjo. Sogovorniki pa bodo pozorni samo na vas in na vsebino vašega pogovora z njimi. Aja, tisto sliko pa le zakrijte virtualnim ozadjem na aplikaciji, ki jo uporabljate.Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
14. julij 2021
5714
14. julij 2021
Videokomunikacije – nepoznana situacija je postala nova poslovna norma