• /PublishingImages/GmailApp-Android.jpg

  Googlove novosti za Android [Gmail, Google Docs]

  24. september 2013 - Tehnik

  Prejšnji teden smo dobili nekaj zanimivih posodobitev aplikacij za Androida (Dropbox, Kindle, Twitter), razveselil pa nas je tudi Google z novostmi za mobilno različico Google Docs in aplikacijo Gmail.

  Aplikacija Gmail

  Aplikacija Gmail ne bo več odvisna od posodobitev operacijskega sistema in proizvajalcev mobitelov, saj je odslej na voljo na Android Marketu, dodali pa so tudi nekaj novosti. Žal pa bodo Googlovo potezo zaenkrat lahko cenili le lastniki mobitelov z Androidom različice 2.2.

  Večjih sprememb sicer ni, novosti pa bodo uporabo Gmaila na mobitelu naredile nekoliko prijetnejšo. Ne glede na dolžino posameznega sporočila bomo odslej na vrhu zaslona vedno imeli na voljo vrstico z ukazi (message actions bar). Prijetnejši je tudi pogled povezanih pogovorov (thread), saj je za pregled posameznega sporočila, tako kot v Gmailu na računalniku, treba le klikniti “show quoted text”. Aplikacija nudi tudi omejeno podporo za Priority Inbox, tako boš odslej lahko tudi na mobitelu imel/a vsa pomembna sporočila shranjena pod oznako “Important”, na domači zaslon aplikacije pa si lahko dodaš tudi bližnjico do teh sporočil.

  Aplikacija Gmail je na voljo na Android Marketu, lahko pa si jo naložiš tudi s pomočjo spodnje QR kode.

  Vir: Google Mobile Blog

  Google Docs

  Google Docs je nekaterim povsem nadomestila druge pisarniške zbirke programov, žal pa je mobilna različica doslej omogočala le pregledovanje dokumentov, za urejanje pa je bilo potrebno uporabiti druge aplikacije. Končno je Google najavil, da bo v nekaj tednih na voljo tudi možnost urejanja dokumentov. Najprej se bodo novosti razveselili lastniki mobitelov z Androidom in iPada. Natančnih podatkov zaenkrat še ni, prav tako ni podatkov kdaj bo možnost urejanja na voljo tudi za mobitele in tablice z drugimi operacijskimi sistemi.

  Vir: Google Blog


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1435
24. september 2013
Googlove novosti za Android [Gmail, Google Docs]
Aplikacije
Android