• /PublishingImages/Kayak.jpg

  Potovalne aplikacije (iskanje in organizacija)

  24. september 2013 - Tehnik

  Pogosto se zgodi, da se odpravimo na pot, ne da bi natančno določili cilj potovanja, ali se preprosto znajdemo v mestu, v katerem si želimo ogledati kakšno znamenitost, obiskati restavracijo, ali samo prespati.

  Pri iskanju rešitev za prej omenjene situacije si lahko pomagamo tudi z mobitelom, zato si bomo tokrat ogledali nekaj aplikacij, ki so nam v pomoč pri organizaciji potovanja.

  Podatki o Sloveniji in tudi mnogih drugih, manjših državah, so v marsikateri aplikaciji pomanjkljivi, ali pa sploh niso na voljo. To se sicer nenehno spreminja, pogosto tudi s spodbudami in doprinosi uporabnikov samih, tako da priporočamo, da pred začetkom uporabe posamezne aplikacije preverite uporabnost za državo v katero se odpravljate, in v kolikor še ni dovolj podprta, podajte še svoje mnenje.

  Prenos podatkov

  Prenos podatkov je v domačem omrežju v okviru zakupljenih količin brezplačen, v tujini pa se prenos podatkov zaračuna, zato v tujini predlagamo uporabo aplikacij predvsem kadar se najde dostop do brezplačnega WLANa. Da bi se izognili dodatnim stroškom, je zelo priporočljivo preveriti, ali se katere izmed naloženih aplikacij samodejno osvežujejo, in seveda kako se to izklopi.

  Zemljevidi

  Google Maps je storitev, ki jo poznamo iz sveta računalništva, a je v mobilnem okolju še bolj uporabna. V pametni mobitel z vmesnikom GPS lahko namestimo aplikacijo, ali pa kar preko nameščenega spletnega brskalnika dostopamo do zemljevidov, ki nam prikažejo našo trenutno lokacijo, lokacijo cilja ter pot od točke A do točke B. Glede na to, da imajo sodobni mobiteli nameščene zmogljive brskalnike, z dostopom ne bi smeli imeti težav.

  Prevoz in prenočišče

  Aplikacij za organizacijo potovanj je na pretek, kot na primer TripCase, TripIt, WorldMate, ali Kayak, ki jo predstavljamo v nadaljevanju.

  Kayak je aplikacija, ki jo lahko uporabljajo lastniki BlackBerryjev in iPhona ter mobitelov z operacijskim sistemom Android. Aplikacija omogoča iskanje letov, hotelov ter avtomobilskih izposojevalnic širom sveta, iskalni rezultati pa vključujejo tudi telefonske številke in povezave do spletne strani ponudnikov, ogled lokacije na zemljevidu in neposreden dostop do Google Maps ter možnost rezervacijo prek različnih spletnih strani.

  Kayak pridobiva podatke s spletnih strani potovalnih agencij, kakor tudi neposredno s strani hotelirjev in storitvenih podjetij, uporabljen iskalnik pa je  zanesljiv. Kayak je preprost za uporabo, iskanje je možno tudi brez registracije, za načrtovanje potovanja pa si moramo ustvariti uporabniški račun.

  Kayak najdeš tukaj in v mobilnih spletnih trgovinah. Aplikacijo smo preizkusili na mobitelu z operacijskim sistemom Android.

  Ali pri organizaciji potovanja uporabljaš tudi mobilne aplikacije ali za to uporabljaš računalnik?
  V naslednjem prispevku bomo predstavili še preostale zgoraj omenjene aplikacije, Yelp in Qype ter podali še nasvet za ekstremne situacije.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1321
24. september 2013
Potovalne aplikacije (iskanje in organizacija)
Novice
Android