• /PublishingImages/ChristmasTale-iOSapp.jpg

  Praznične aplikacije za mobitel [Android, iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Miklavž je za nami, prve decembrske dobrote na mizi, čas je torej za božične igre. V trgovinah z aplikacijami najdeš zvrhan koš božičnih pesmi, adventnih koledarjev, jelk, in drugih podobnih božično obarvanih aplikacij, zato tovrstnih aplikacij nismo preizkusili.

  Tokrat smo izbrali nekaj za vsakega, praznično obarvan Angry Birds za odrasle, preostale aplikacije pa so bolj namenjene otrokom, mlajši bodo seveda potrebovali nekaj pomoči staršev.

  Angry Birds Seasons

  Platforma: iOS, AndroidRazvijalec: Rovio

  Jezni ptiči so ponovno udarili, tokrat v praznični izvedbi. Boj poteka v praznično obarvanem okolju polnem daril, zvončkov in snega, a z nič manj jeznimi ptiči. Praznična različica je zgrajena kot adventni koledar, iz katerega pa vsak dan do božiča namesto čokolade dobimo po eno novo stopnjo. Gre za razširjeno različica, ki so jo izdali za noč čarovnic, in je bila najprej na voljo le za iOS, tako da si lahko čakanje krajšamo tudi z jesensko obarvano akcijo.

  Brezplačna različica z oglasi je na voljo za Androide, plačljiva pa za iOS. Za vse lastnike naprav z iOS, ki ste kupili različico za noč čarovnic, je praznična nadgradnja seveda na voljo brezplačno.

  Talking Santa

  Platforma: iOS, AndroidRazvijalec: Outfit7

  Talking Santa je aplikacija iz domačih logov, ki so jo razvili v podjetju Outfit7, kjer je nastala tudi izredno uspešna aplikacija Talking Tom Cat. Obe aplikaciji imata, kot pove že samo ime, seveda precej skupnega, in sta del zbirke Talking Friends, v kateri najdemo tudi klepetavega robota, dinozavra, podvodnega konja in ježa.

  Božička lahko požgečkamo, ga nasmejemo, mu damo piškotke in mleko, z njim govorimo ali pa mu “nagajamo”. Aplikacija omogoča tudi pošiljanje voščilnic prek e-pošte in MMS-a, lahko pa jo objaviš tudi na Facebooku. Posnameš lahko tudi video, ga shraniš ali deliš s prijatelji prek YouTuba, Facebooka ali e-pošte.

  Aplikacija je primerna tako za pridne kot poredne, kdo bo dobil darila, pa je itak jasno :)

  Talking Santa je brezplačno na voljo za Android, za iPhone in iPad pa je na voljo plačljiva različica.

  Kids Connect the Dots Xmas

  Platforma: AndroidRazvijalec: Ivan Trusov

  Preprosta aplikacija, ki je  namenjena mlajšim otrokom, saj se z njeno pomočjo učijo štetja in abecede. Kot pove že ime aplikacije, gre za dobro znano povezovanje številk ali črk, ob pravilnem povezovanje pa se na ekranu pokažejo stvari, značilne za praznično obdobje.

  Aplikacija je brezplačno na voljo za Androida.

  Christmas Tale

  Platforma: iOSRazvijalec: TabTale

  Interaktivna knjiga v angleščini, kjer lahko praznično zgodbo preberete sami ali pa jo le poslušate. Nekoliko starejši otroci se bodo naučili kakšno novo besedo, mlajši pa se bodo zabavali ob dogodivščinah na zaslonu in skritih presenečenjih, ki jih v knjigi ne manjka. Obiskali boste Božičkovo domovanje, šteli dneve do božiča, okrasili jelko in Božičku napisali pismo.

  Christmas Tale je na voljo za iPhone in iPad, brezplačno do 15.12.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1469
24. september 2013
Praznične aplikacije za mobitel [Android, iOS]
Aplikacije
Android, iOS