• /PublishingImages/toshl_iphone.jpg

  Premalo denarja za počitnice na Baliju? Poskusi Toshl

  24. september 2013 - Sašo Šketa

  Finančna kriza gor ali dol, stroške je vedno dobro imeti pod nadzorom. Naj že kar na začetku povem, da to ni ena od mojih močnejših plati. Kako torej ukrotiti nekontrolirano zapravljanje in morda privarčevati kakšen evro? Vse se začne z beleženjem stroškov.

  Toshl je kombinacija aplikacije / spletne storitve, nastale pod taktirko slovenskega podjetja ThirdFrameStudios. Njena misija je preprosta – omogočiti karseda enostaven in pregleden način beleženja stroškov.

  Toshl za iPhone - prevzemi nadzor nad svojimi stroški

  Mobilna aplikacija je bila še pred kratkim na voljo samo uporabnikom Androida in peščici navdušencev Maema. Od začetka tega meseca pa je Toshl svoje mesto našel tudi na iPhonu.

  S konceptom aplikacije sem se prvič srečal na lanskoletnem Maemo Challenge-u, ki je potekal v okviru dogodkov Mobile Monday Slovenija. Toshl je takrat prepričal občinstvo in se uvrstil na odlično tretje mesto. Zdaj je ta žepna beležnica stroškov končno pristala tudi na mojem iPhonu. Poglejmo kako se obnese v praksi …

  Kako deluje?

  Po namestitvi aplikacije na mobitel si ustvarimo uporabniški račun in beleženje stroškov se že lahko prične. Vnos podatkov skoraj ne bi moral biti bolj preprost. Toshl od nas zahteva le dve stvari - znesek in oznako stroška. Po želji lahko dodamo še kratek opis. To pa je tudi vse.

  Sistem razvrščanja stroškov je elegantno izveden z dodajanjem poljubnih značk. Kaj in koliko smo zapravili, si lahko ogledamo v časovnem zaporedju, ali po posameznih značkah. Slednji prikaz nas lahko preseneti, če nismo dovolj pozorni in stroške vnašamo z več značkami.

  Toshl registracijaToshl stroški - časovni pregled

  Vsi podatki se sinhronizirajo in varno hranijo v oblaku. Na spletni strani www.toshl.com je na voljo grafičen prikaz stroškov, ki omogoča preprosto analizo trendov zapravljanja, podatke pa lahko tudi izvozimo v CSV formatu.

  Toshl omogoča sočasno uporabo na več mobitelih, kar zna biti priročno za sledenje družinskih stroškov. Ob izgubi ali menjavi mobitela naši podatki niso izgubljeni, saj ves čas počivajo varno med puhastimi oblaki.

  Toshl - vnos stroškaToshl - podrobni prikaz

  Uporaba aplikacije je v celoti brezplačna. V kolikor si zaželimo nekaj dodatnih funkcionalnosti, pa obstaja možnost nadgradnje na Pro različico.

  Zanjo je potrebno odšteti slabih 20 evrov na leto, prinese nam priboljške v obliki možnosti vnašanja in urejanja stroškov na spletni strani, dodatne grafične prikaze, izvoz podatkov v Excel,

  Google docs in PDF format, samodejno pošiljanje mesečnih poročil in še bi se kaj našlo.

  Prostor za izboljšave

  Med gorečim beleženjem slehernega izdatka v svoj Toshl sem naletel na nekaj malenkosti, ki sem jih vendarle pogrešal.

  Kot prve so to predloge stroškov z vnaprej določenim zneskom za vse ritualne razvade, navade in položnice s fiksnimi zneski. Vsakodnevno vnašanje jutranje kave bi s predlogami postalo še za kakšen klik hitrejše.

  Zanimiva bi bila tudi možnost ustvarjanja osebnih ciljev in sledenja napredka. Združeno s sistemom nagrajevanja, napredovanja in hvalisanja po družabnih omrežjih, bi sledenje stroškom lahko postalo zabavno, kot igranje iger (nekaj v slogu igre EpicWin).

  Verjetno tudi vnos prihodkov in prikaz vsaj kakšnega grafa v mobilni aplikaciji ne bi bili tako slabi ideji.

  Vsakemu svoj Toshl

  Za Toshl lahko rečem, da je celota večja od seštevka vseh delov. Aplikacija odlično služi svojemu namenu, najbrž prav zaradi osredotočenosti na njeno glavno nalogo - mobilno beleženje stroškov.

  Sicer pa najbolje, da aplikacijo naložiš na svoj mobitel in se prepričaš na lastne oči, da lahko tudi dolgočasno opravilo, kot sledenje stroškov, postane zabavno, če je izvedeno na preprost in domiseln način.

  Prvih 20, ki se vas odloči za nadgradnjo na Toshl PRO, bo podjetje 3fs nagradilo s 25 % popustom pri letni naročnini. Ob registraciji uporabi kodo: 1buczz9b6o.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1191
24. september 2013
Premalo denarja za počitnice na Baliju? Poskusi Toshl
Aplikacije