• /PublishingImages/QuickCite-email.jpg

  QuickCite - aplikacija za pripravo seznama virov

  24. september 2013 - Tehnik

  Na Tehniku običajno predstavljamo le brezplačne aplikacije, a QuickCite je aplikacija vredna svojih 79 centov. O njej ni ravno veliko za povedati, primerna je namreč za samo eno opravilo, ampak pri tem opravilu se  dobro odreže. In kaj naredi? Iz črtne kode knjige naredi zapis za seznam virov v diplomskem ali magistrskem delu, seminarski nalogi ali doktoratu. Pa tudi kjerkoli drugje kjer bi vire želeli navesti v standardizirani obliki.

  Aplikacijo, ki deluje z iOS 4.0 ali novejšim in zahteva vgrajen fotoaparat (torej so podprti iPhone 3G, 3GS in 4, zadnji dve generaciji iPod Touch in iPad 2), zaženemo, izberemo želeno metodo navajanja literature in svoj e-poštni naslov na katerega nam pošlje rezultate, namerimo fotoaparat v črtno kodo knjige, in to je že to. V kolikor aplikacija knjigo prepozna, se na zaslonu nemudoma izpišejo podatki, po potrditvi pa se pošljejo po e-pošti.

  QuickCite žal ni prepoznal nobene slovenske knjige, tako da je primeren predvsem za tujo literaturo, prav tako ni našel DVD-jev ali drugih neknjižnih virov. Aplikacija je kljub tem pomanjkljivostim zelo koristna, saj je uporaba tuje literature precej ključni del večine študijev. Trenutno je podprtih pet slogov navajanja virov, vključno s tremi, ki so pri nas najpogosteje uporabljani: MLA, APA in Chicago Manual of Style (znan tudi kot CMOS ali kar Chicago).

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1518
24. september 2013
QuickCite - aplikacija za pripravo seznama virov
Aplikacije
iOS