• /PublishingImages/Ringbow-iPad.jpg

  Ringbow: magični prstan za lažje upravljanje naprav na dotik

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Prstan RingbowPametni telefoni in tablice so spodbudili razvoj vrste zanimivih aplikacij na dotik, a kaj, ko nam včasih pri delu kar nekako zmanjka prstov. Naj v teh primerih uporabimo dodatno tipkovnico, ki jo težko spravimo v dodaten žep? Veliko bolj praktično rešitev ponuja Ringbow, futuristični prstan z dodatnimi gumbi za natančnejše igranje ali upravljanje z aplikacijami.Prstan Ringbow nosimo na kazalcu poljubne roke, s palcem pa nato upravljamo z 9 smernim D-padom, podobnem tistim, ki jih ponavadi najdemo na igralnih ploščkih za konzole. Ringbow naj bi zato bil idealen ravno za bolj učinkovito in dinamično igranje bolj zahtevnih iger. A ker prstan združuje funkcionalnosti miške, tipkovnice in igralne palice v enem, naj bi bil uporaben tudi pri upravljanju z glasbo in prezentacijami ter drugimi vsakodnevnimi opravili na telefonu ali tablici.Igranje s prstanom Rinbow na iPadu

  Ringbow za povezovanje z Android ali iOS napravami uporablja povezavo Bluetooth, z enim polnjenjem pa naj bi omogočal okoli 5 ur neprekinjene zabave. Ker prstan uporablja Bluetooth, ga je možno povezati tudi z drugimi napravami, ki podpirajo ta standard (npr. prenosnik ali drugi računalnik). Prstan je seveda na podprtih mobilnih napravah mogoče uporabljati za navigacijo po operacijskem sistemu in v obstoječih aplikacijah, za napredne funkcije pa bodo seveda morali posebej poskrbeti razvijalci aplikacij.

  Kljub temu, da Ringbow zaradi svoje debelosti za večino uporabnikov ne bo primeren kot modni dodatek, bo vseeno na voljo v par različnih barvnih kombinacijah. Sedaj pa še manj vesela novica: tale igračka zaenkrat še ni na policah trgovin, saj se njen izid pričakuje šele novembra letos. A le v primeru, da uspe avtorjema v enem mesecu preko strani Kickstarter zbrati vsaj 100.000 USD podpore.

  Ringbow barve

  V spodnjem videu si lahko ogledaš podrobno predstavitev prstana Ringbow. Če te ideja prepriča, si lahko s podporo vsaj 45 ameriških dolarjev tudi ti zagotoviš svoj prstan. Končna cena naj bi se gibala med 50 in 80 USD, odvisno od modela. Trenutno je projektu v tednu dni s pomočjo skoraj tisoč uporabnikov uspelo zbrati že več kot polovico sredstev, tako da zaenkrat dobro kaže na to, da se bo prstan prebil tudi na naše prste.

  Kaj pa ti meniš? Se ti zdi tak dodatek uporaben ali je deset prstov dovolj za udobno igranje igric na zaslonih na dotik?

  Vir: Mashable

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
370
24. september 2013
Ringbow: magični prstan za lažje upravljanje naprav na dotik
Novice