• RunKeeper - razgibaj se po geekovsko

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Za nas geeke je značilno, da presedimo veliko časa za računalnikom. S tem načeloma ni nič narobe, saj to zelo radi počnemo, narobe je samo to, da se ne gibamo in naša mlada telesca prepuščamo lenobi in propadu. S slednjim sem malo pretiraval, ampak na srečo obstaja kup aplikacij, ki nam lahko pomagajo beležiti naše aktivnosti in nas še dodatno motivirati.

  RunKeeper je ena od takšnih aplikacij s katero lahko beležimo naše aktivnosti. Naj te ne zavede ime, saj lahko poleg teka beležiš tudi kolesarjanje, hojo, hiking, smuk, tek na smučeh, snowboarding, rolanje, plavanje, gorsko kolesarjenje, vožnjo z vozičkom, telovadbo na napravah kot je OrbiTrek in celo nastaviš si lahko svojo aktivnost. RunKeeper nato s pomočjo mobitelovega GPS-a spremlja tvojo aktivnost in ti na koncu poda hitrost, razdaljo in koliko kalorij si porabil/a.

  RunKeeper je na voljo tako za Android OS kot za iOS. Ni važno kateri mobitel vzameš s sabo, saj se vsi podatki sinhronizirajo preko njihove spletne strani RunKeeper.com in tako nikoli ne izgubiš podatkov o svojih aktivnostih. Če si jih seveda sinhroniziral/a po končani vadbi. Snemi si RunKeeper aplikacijo za Android preko Google Marketa in za iOS preko AppStore-a. Aplikacija in storitev sta brezplačni.

  Po namestitvi aplikacije, registriraš preko nje še RunKeeper račun in že si pripravljen/a na vadbo. V nastavitvah si lahko nastaviš enote in ali naj ti kaže trenutno hitrost ali pa koliko kalorij si že pokuril/a. V spodnjih posnetkih si lahko ogledaš kako aplikacija izgleda na Androidu. Uporaba aplikacije RunKeeper je zares enostavna in mislim, da ti ne bo povzročala preglavic.

  [gallery link="file"]

  Kot zagrizen geek in nekdo, ki veliko presedi za računalnikom in se posledično ne giba preveč, moram reči, da me je ravno RunKeeper motiviral, da sem se začel več gibati. Za razliko od zagrizenih športnikov, ki si kupujejo drage ure, s katerimi spremljajo svojo aktivnost, jaz samo potegnem ven svoj mobitel in že sem pripravljen na vadbo.

  Zelo mi je všeč integracija z Google Maps in natančen prikaz poti po kateri sem npr. kolesaril. Svoje aktivnosti lahko naredim javne, na vpogled vsakomur in jih delim na Twitterju ali Facebooku, lahko pa se odločim, da jih delim samo s svojimi prijatelji na RunKeeperju.

  Te je RunKeeper prepričal? Ali pa ga mogoče že uporabljaš?

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
649
24. september 2013
RunKeeper - razgibaj se po geekovsko
Aplikacije
Android