• /PublishingImages/snemalnik_app.jpg

  S SiOL TViN zdaj lahko snemate na daljavo

  24. september 2013 - Tehnik

  Vedenje, da lahko snemanje svoje priljubljene oddaje nastavite kadarkoli in od koderkoli, povsem spremeni izkušnjo gledanja televizije in reši zagate, v katerih se kdaj pa kdaj znajde vsak izmed nas.

  Se spomniš, ko se ti je sestanek zavlekel pozno v popoldan, nato pa te je stranka še prijazno povabila na pijačo. Ti pa nemiren, ker si že ves teden načrtoval ogled finala UEFA Lige prvakov, in to doma, v miru. Po prvi rundi pa si hitro izračunal, da niti v teoriji ne boš doma do začetka tekme.

  Ali pa, ko ti je prijateljica med predavanjem povedala, da je danes dopoldan še zadnjič ponovitev zadnjega dela nadaljevanke, ki si jo spremljala več kot tri mesece, pa zaradi kratkih, zasluženih počitnic, tistega zadnjega dela nikakor nisi ujela. Zdaj pa gre po zlu še zadnja priložnost, saj kolokvija tudi ne moreš zamuditi.

  Oba primera sta nekoliko skrajna in karikirana, a ne čisto izmišljena. Zgornji težavi sta bili še pred meseci preprosto nerešljivi. S storitvijo Snemalnik na daljavo, ki jo je začel ponujati Telekom Slovenije svojim naročnikom, ki uporabljajo SiOL BOX in imajo vključen dodatek Napredne možnosti SiOL TV, pa se zdi, kot da težav nikoli ni bilo.

  Uporaba snemalnika je nadvse preprosta. Edini pogoj, da storitev deluje, je, da tvoj SiOL BOX doma ni izključen in da je vsaj v stanju pripravljenosti. Na mobilnih napravah (Android ali iOS) pritisneš v TV-sporedu na želeno oddajo. Pojavi se okno z informacijami, opomnikom in gumbom Snemanje. Nato, če želiš, ponastaviš čas, in potrdiš izbiro s pritiskom na gumb Nastavi snemanje. In to je to! Prikazalo se bo okno s potrditvijo, da si vse nastavil pravilno. Pri urejanju snemanja prek spleta je postopek popolnoma enak, le da boš v TV-sporedu že ob dotiku z miško videl kamero za snemanje.

  SiOL TViN snemalnik na daljavo

  Storitev Snemalnik na daljavo omogoča tudi vpogled v seznam oddaj, ki si jih dal snemati. Tu se da že nastavljene naloge preklicati. V primeru, da pride do prekrivanj snemanj, dobiš opozorilo oziroma rumene časovne pasice postanejo rdeče. Prav tako si že na začetku opozorjen, če je SIOL BOX ugasnjen, kar tudi prihrani nekaj časa.

  SiOL BOX tako dobi naročilo. Posnete oddaje te bodo čakale doma. Poiščeš jih z daljincem s pritiskom na gumb Menu v zavihku Rec (Snemalnik).

  Čeprav je gledanje televizijskih programov s SiOL TViN zaradi avtorskih pravic omejeno na Slovenijo, pa storitev Snemalnik na daljavo deluje tudi v tujini. Skratka, nadvse primerno za čas počitnic in tudi sicer, saj zdaj lahko praktično kadarkoli in od koderkoli posnameš želeno oddajo. Ja, zdaj se tudi eden najdlje trajajočih ritualov prebiranja sporeda in odločanja o tem, kaj boš gledal, precej spreminja. In to na boljše. Nenazadnje, zdaj si lahko posnameš svojo oddajo, medtem ko čakaš na avtobus ali ko dve minuti ne veš, kam bi se dal.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1662
24. september 2013
S SiOL TViN zdaj lahko snemate na daljavo
Aplikacije