• /PublishingImages/WP7_Samsung_2011_nacrti.jpg

  Samsung se bo osredotočil na Windows Phone 7

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Leto 2011 bo pri Samsungu očitno v znamenju Windows Phone 7. Sitthichoke Nopchinabutr, vodja trženja v Samsungovi tajski telekomunikacijski podružnici, je za Asiaone News govoril o načrtih za naslednje leto.

  Rdeča nit pogovora je bila rast trga pametnih telefonov in Samsungova pričakovanja za naslednje leto. Odločeni so, da bodo ostali drugi največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, povedal pa je tudi, kako se mislijo tega lotiti.

  "Naslednje leto bo Samsung predstavil 15 do 20 novih modelov pametnih telefonov, ki bodo uporaljali tako Android, Windows kot Bada operacijski sistem. Za vsakih 50 telefonov, ki bodo uporabljali Windowse, bomo naredili 24 telefonov z Androidom in 5 z Bado."

  V podporo izjavi se je sedaj pojavil še graf, ki menda izvira prav od Samsunga, čeprav roko na srce lahko podobno sliko naredi vsak z Excelom in minuto časa. Pa vseeno.

  Izjava je precej nenavadna, ker se Samsungovi androidni telefoni prodajajo odlično (kar veste vsi, ki po več tednov čakate na Galaxy S :) ), ampak očitno imajo z Microsoftom velike načrte. Pri odločitvi najbrž pomaga tudi, da sta Omnia 7 in Focus trenutno najbolj zaželjena WP7 telefona pri nas in v Ameriki.

  Na drugi strani je Sony Ericsson zanikal govorice o Xperiji X7, ki naj bi bila njihov prvi Windows Phone 7 telefon. Prav gostobesedni pri obrazložitvi svojega stava do Microsofta niso bili, je pa odločitev logična, če se spomnimo, da SE pripravlja Playstation Phone. Le ta bo direktno tekmoval z Xbox Live, sestavnim delom vseh WP7 telefonov.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1694
24. september 2013
Samsung se bo osredotočil na Windows Phone 7
Novice
Windows Phone 7