• /PublishingImages/A4-apple-samsung.jpg

  Samsung Wave in iPhone imata več skupnega kot kaže na prvi pogled

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Samsung trenutno še ni ravno najbolj zveneče ime mobilne industrije, kljub temu, da v mobilno tehnologijo pri Samsungu vlagajo ogromno energije in denarja - od razvoja povsem svojega operacijskega sistema Bade, do visokoprofilnih mobitelov kot sta Wave in Galaxy S.

  Povsem druga zgodba je pri Applu, ki z iPhone-om žanje ogromen uspeh, in nič ne kaže, da bo kaj drugače z najnovejšo, že četrto posodobitvijo. Poleg določenih tehnoloških in programskih rešitev del zaslug za uspeh nosijo karizmatične predstavitve njihove številke 1, Steve Jobsa.

  Ta je že ob predstavitvi iPada omenil, da se v njem skriva njihov “hišni” procesor, A4 (hišni v tej meri, da so ga razvili sami). Ta se je kasneje znašel tudi v iPhone 4.

  Internet seveda ne bi bil internet, če ne bi uporabniki stvari vzeli pod drobnogled. Tako se je sedaj razkrilo, da je procesor, ki se je sprva imenoval Cortex A8, razvilo podjetje Intrinsity (ki ga je Apple resda kasneje kupil), in to v sodelovanju s … Samsungom. In ta isti procesor se skriva tudi v njihovem paradnem konju, Waveu, kar je potrdilo podjetje UBM TechInsights. Sicer pa slika pove več kot tisoč besed.

  Ko se tako naslednjič s svojim Samsungom sprehodite mimo kakšnega iPhona, vedite, da se pod njegovo svetlečo kovino in plastiko ne skriva nič čarobnega, ampak popolnoma isti kos silicija, kot v vašem mobitelu, razliko pa naredi programska oprema, kjer pa Bada (zaenkrat) še ni dorasla Applovi platformi.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1665
24. september 2013
Samsung Wave in iPhone imata več skupnega kot kaže na prvi pogled
Novice