• /PublishingImages/my6sense_1.jpg

  Šesti čut za novice [Android, iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Na mobilnih telefonih je včasih težko najti pravo rešitev za pregledovanje in branje novic. Ravno zato smo bili veseli novice, da je sedaj tudi na mobitelih z Androidom na voljo aplikacija my6sense, ki je bila v preteklosti na voljo le uporabnikom iOS.

  my6sense v eni sami aplikaciji združuje odjemalce za Twitter, Facebook, Google Buzz in Google Reader. To pomeni, da preko enega samega vmesnika dostopamo do virov novic iz svojih družabnih omrežij in novic iz spletnih strani. Pred začetkom uporabe se moramo najprej prijaviti v različne storitve, ki jih uporabljamo, aplikacija pa sama poskrbi za malenkosti, kot so uvoz seznama virov OPML iz bralnika Google Reader. Seveda za uporabo aplikacije ni nujno, da smo uporabniki vseh zgoraj naštetih storitev.

  Intuicija in pomembnost

  Toda my6sense ni čisto običajen bralnik vseh teh virov. V privzetem pogledu novice namreč niso razporejene od najnovejše proti starejšim, temveč jih aplikacija razvrsti po pomembnosti. Za določanje tega, kaj je pomembno, aplikacija uporablja algoritem, ki ga imenujejo digitalna intuicija. Nekaj dni namreč spremlja našo uporabo in se uči, katere novice smo odprli. Na podlagi teh informacij čedalje bolj uspešno predlaga najboljše prispevke, ki jih preprosto moramo prebrati. Seveda moramo za to vložiti dan ali dva resne uporabe. Šele tako lahko aplikacija spozna naše navade in želje ter se ustrezno prilagodi.

  Prvi vtis lahko tako nekoliko razočara, saj se zgodi, da na vrh priplava kakšna starejša novica, ki smo jo že prebrali. Da ne bi bil postopek učenja brez nagrade, pa my6sense nudi povratne informacije v obliki nazivov, ki jih podeljuje ob pogosti uporabi. Sprva smo začetniki, nato napredujemo v raziskovalce, na koncu pa doživimo transcendenco.

  Preprosta uporaba

  Uporaba je izredno preprosta. Beremo lahko namreč posamezne vire (Facebook, Twitter, Google Buzz ali Google Reader) ali pa uporabimo enoten pogled, v katerem so po pomembnosti združeni vsi viri. Ker aplikacija deluje kot običajen bralnik RSS, za večino novic, pri katerih je besedilo vključeno že v sam vir, ni treba niti odpirati brskalnika. Posamezne novice lahko objavljamo na različnih družabnih omrežjih in jih shranimo za kasnejšo uporabo. Če nam odločitve, ki jih je sprejel my6sense, niso všeč, lahko seveda tudi preklopimo na običajen pogled, v katerem so novice razvrščene od najnovejše navzdol. Toda v tem pogledu bomo žal zamudili digitalno intuicijo, ki predstavlja resnično prednost aplikacije.

  Aplikacija my6sense je preprost in učinkovit bralnik novic iz najrazličnejših virov, ki te skoraj zagotovo ne bo razočarala. Več o brezplačni aplikaciji lahko prebereš na spletni strani http://www.my6sense.com, na voljo pa je za mobitele z Androidom in iOS. my6sense je brezplačno na voljo na Android Marketu, lahko pa si jo naložiš tudi s pomočjo spodnje QR kode, lastniki naprav z iOS pa jo najdete v iTunes.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1428
24. september 2013
Šesti čut za novice [Android, iOS]
Novice
Android