• /PublishingImages/BBTorch9800Simulator2.jpg

  Simulacija mobitela BlackBerry Torch 9800 z operacijskim sistemom BlackBerry 6

  24. september 2013 - Damjan Jagar

  Si, tako kot jaz, naučakan/a in si želiš BlackBerry Torch 9800 preskusiti takoj? Obstaja možnost, ampak samo v simulatorju. Bolje kot nič. Spodaj sem spisal kratek vodič za namestitev in uporabo simulatorja, ter ga začinil s slikami ekrana.

  Na povezavi http://us.blackberry.com/developers/resources/simulators.jsp poišči BlackBerry Torch 9800, si na disk v računalniku prenesi datoteko, jo poženi in naloži simulator mobitela BlackBerry Torch 9800 z operacijskim sistemom BlackBerry 6.

  Naslednje kar potrebuješ je “BlackBerry Email and MDS Simulator Services Package”, ki ga dobiš na tej povezavi. MDS simulira mrežno povezavo, s katerimi lahko na simulatorju uporabljaš aplikacije kot so BBMaps, Webkit, Twitter in podobne.

  Ko poinštaliraš vse potrebno najprej poženi MDS simulator, nato pa še BlackBerry Torch 9800 simulator. Simulator potrebuje kakšno minuto da naloži operacijski sistem, tako kot je to v navadi na realnem mobitelu. Prikaz mobitela v privzetem načinu je precej velik, ampak si ga lahko poljubno pomanjšaš/povečaš. 50% pogled naj bi bil primeren za vse vrste računalniških ekranov.

  Zdaj se lahko poigraš z večino stari, ki jih ponuja operacijski sistem BlackBerry 6 in Torch 9800. Klik levega miškinega gumba je enakovreden pritisku prsta na ekran, za tipkanje pa lahko uporabljaš tipkovnico računalnika. Kurzor sledilne ploščice (trackpad) lahko premikaš tudi s smernimi tipkami.

  Multitouch je nekoliko zahtevnejši, ampak še vseeno logičen za uporabo. Omogočiš ga v menuju “Simulate” z opcijo “Multitouch mode” ali bližnjico "ALT+M". Z istočasnim levim klikom in premikom miške označiš poljubno polje (simulacija prvega prsta) in enako ponoviš še za simulacijo giba drugega prsta.

  Simulator omogoča tudi uporabo navidezne SD kartice. V menuju “Simulate” izberi opcijo “Change SD Card” in “Mount Directory”. Na računalniku izberi poljubno mapo kjer se nahaja media, lokacija vsebine bo prepoznana kot SD kartica, ti pa si lahko ogledaš funcionalnosti pri uporabi fotografij ter videov oz. pri predvajanju glasbe.

  V simulatorju deluje precej aplikacij, ki si jih lahko nalagaš kot na običajnem telefonu. V brskalnik vpiši poljubno OTA (Over The Air) povezavo, s katero si naložiš poljubno aplikacijo.

  Seveda je simulator nekoliko hroščat in vse stvari ne delujejo tako kot bi morale, nedelovanje nekaterih aplikacij pa je povezano tudi zaradi neuporabe pravega omrežja. Preverjeno ne deluje BBM in pošiljanje SMSov.

  Podobno kot za opisani Torch 9800 simulator, si lahko preneseš še druge simulatorje in testiraš tudi preostale BlackBerry mobitele.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
585
24. september 2013
Simulacija mobitela BlackBerry Torch 9800 z operacijskim sistemom BlackBerry 6
Aplikacije
BlackBerry OS