• /PublishingImages/AndMacSync-iSync.jpg

  Sinhronizacija Androida z Macom

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Android se odlično razume z Googlovim koledarjem in stiki v Gmailu, precej preprosto pa ga je pripraviti tudi do sodelovanja z imenikom in koledarjem na Applovih Macih. Sicer posredno, ker Apple v iSyncu vse kar diši po malih zelenih robotkih ignorira, pa kljub vsemu.

  iCal

  V iCalu v nastavitvah (cmd + ,) pod zavihkom Accounts s klikom na plus dodate nov uporabniški račun. Account type izberete Google, vneste svoj gmail naslov in geslo in pustite avtomatiki ostalo. Naknadno lahko nastavite pogostost osveževanja in spreminjate nekatere bolj napredne nastavitve, ki jih lahko tudi mirno preskočite.

  Vnosi z Googla se v iCal dodajo kot nov koledar oz. koledarji, jasno označeni s katerega gmail uporabniškega računa so. Lahko se poigrate še z barvo in jih po želji preimenujete.

  Malce več dela je, če želite k Googlu spraviti tudi koledarje, shranjene na računalniku (On my Mac). Sprva v iCalu označite željen koledar in v opravilni vrstci odklikajte File -> Export -> Export... V Googlovem koledarju se na levi strani pod prikazom meseca in seznamom koledarjev skriva gumb "dodaj" (oz. kar dva, iščete spodnjega z malo puščico navzdol). Tu izberte uvozi in pobrskajte po disku do datoteke, ki ste jo malo prej izvozili iz iCala.

  Če imate radi opravila urejena v več različnih koledarjih sprva v Googlu ustvarite nov koledar, ki ga lahko potem izberte pri uvažanju iCal datotek. Postanejo pa stvari precej nerodne, če bi te dodatne koledarje radi videli in urejali tudi na Macu. Zopet bo treba v iCalove nastavitve, Accounts in v googlovem računi izberite Delegation, nakar obkljukate dodatne koledarje. Rešitev ni najbol elegantna, deluje pa.

  Address Book

  Pri sinhronizaciji stikov pa je na mestu opozorilo, da si pred začetkom naredite varnostno kopijo le teh. Končni rezultat združevanja imenikov je lahko namreč drugačen od pričakovanega. Sam sem v izogib nevšečnostim v Address Booku pred sinhronizacijo pobrisal vse kontakte, je pa res da si vsi takih dejanj ne morejo privoščiti.

  Za to bo zopet treba v opravilno vrstico. File -> Export... -> Address Book Archive. V Gmailu se ta možnost skriva pod Več dejanj.

  Ko so vsi stiki varno shranjeni na disku grejo stvari hitro in preprosto.  Po utečenem postopku v nastavitve, kjer najdete možnost Synchronize with Google. Obkljukate, vnesete zahtevane podatke in z Address Book ste zaključili.

  V opravilni vrstici bi se vam poleg ure, informacij o baterji, brezžičnih omrežjih itd. morala pojaviti tudi ikona za sinhronizacijo, kjer s klikom na Sync now Googlove stike preneste v Address Book. Če je ni bo treba zagnati iSync in v nastavitvah potrditi Show status in menu bar.

  Če se vam kje zalomi si pomagajte s slikam, sicer pa je vaš Mac ravnokar uspešno povezan z andoridnim telefonom. Slike so pobrane in postopki preverjeni v Mac OS X 10.6.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1686
24. september 2013
Sinhronizacija Androida z Macom
Novice
Android