• /PublishingImages/tvin_tvspored.jpg

  SiOL TViN zdaj s celo UEFA Ligo prvakov!

  24. september 2013 - Tehnik

  SiOL TViN je ob štartu prvega kroga UEFA Lige prvakov doživel največjo nadgradnjo doslej, ki med drugim omogoča ogled vseh tekem Lige v živo s slovenskim komentarjem na več napravah hkrati.TViN aplikacija

  Gremo lepo po vrsti.

  Vse tekme najpomembnejšega prvenstva klubskega nogometa na svetu, UEFA Lige prvakov, so na voljo na SiOL-u, prek SiOL TV, spletnega brskalnika na računalniku in aplikacije za pametne mobitele in tablice z Android in iOS. To je skupno 130 tekem vključno z velikim finalom v maju.

  Doslej je bilo mogoče spremljati po dve tekmi na teden v sklopu rednega televizijskega sporeda na programu, ki je predvajal Ligo prvakov in bil tudi odgovoren za izbor najpomembnejše tekme dneva za predvajanje. V tej sezoni je to Planet TV, nov nacionalni televizijski program, ki zaenkrat oddaja le Ligo prvakov, a se bo kmalu predstavil s celotnim sporedom. SiOL ima pravice za predvajanje vseh tekem prek vseh sodobnih večpredstavnih poti. Pri nekaterih naročniških paketih SiOLovih storitev je nogomet že vključen v naročnino, drugi naročniki SiOLovih ali Mobitelovih storitev si lahko izberejo dodatek Nogomet, storitev pa je dostopna tudi vsem z dostopom do interneta v Sloveniji.

  Kako se obnese v praksi?

  Z eno besedo: izjemno. To povsem spremeni klasičen način gledanja nogometa. Sledi par preprostih scenarijev.

  1. Vse tekme!!!

  Namesto ogleda ene tekme v živo in branja o ostalih, lahko sedaj preklapljamo med vsemi tekmami, ki se hkrati odvijajo, v živo. Tako v aplikaciji SiOL TViN kot tudi v spletnem brskalniku in na SiOL TV lahko izberemo tekmo, ki jo hočemo spremljati v živo, in preklopimo na drugo, če se igra ne razživi. Uporabniki SiOL TV si lahko poleg tekem v živo ogledajo tudi arhiv vseh že odigranih tekem.

  2. Doma na kavču

  Medtem, ko na televizorju gledamo osrednjo tekmo, lahko na mobitelu, tablici ali računalniku spremljamo eno ali več drugih tekem, da ne zamudimo nobenega gola. Če imamo tudi SiOL TV, lahko tudi na velikem zaslonu preklopimo na tekmo, ki prikaže največ akcije. Ob tem zadnje rezultate in lestvice preprosto spremljamo s preglednim vmesnikom.

  3. Na poti

  Ko smo zunaj, je včasih težko najti bar, ki bi prenašal tekmo, predvsem če obtičimo v pisarni ali pa na avtobusni postaji. S SiOL TViN na mobitelu si lahko ogledamo katero koli tekmo v živo in spremljamo rezultate ostalih.

  Novosti v aplikaciji

  Poglejmo si sedaj novosti v prenovljeni in nadgrajeni aplikaciji SiOL TViN, ki je zaenkrat na voljo za Android (v Trgovini Google Play), kmalu pa bo sledila tudi nadgrajena različica za iOS.

  TViN vstopni zaslon

  Prenovljen TV spored

  Nova je že naslovna stran, kjer imamo v zgornjem delu tri obvestila o novostih, nato pa možnost izbire televizije v živo, Lige prvakov in prav tako prenovljenega TV sporeda. Najprej par besed o slednjem. Na vrhu zaslona z izbiro možnosti "Možni ogledi" in "Priljubljeni" izberemo ali si želimo ogledati celoten TV spored vseh programov na SiOL TV, le spored programov, ki si jih lahko ogledamo na SiOL TViN, ali pa le spored programov, ki smo jih označili kot priljubljene. Ker pri tako velikem številu programov to lahko hitro postane nepregledno, lahko spored filtriramo tudi glede na tip oddaje, ki nas zanima (npr. film, glasba, novice, dokumentarec …), klik na posamezno vsebino prikaže tudi kratek opis, pri oddajah, ki se trenutno predvajajo v sklopu SiOL TViN pa tudi možnost takojšnjega ogleda.

  TViN TV spored

  Samodejni preklop kakovosti predvajanja

  Nekaj sprememb je doživelo tudi samo predvajanje v živo; tako denimo ni več potrebe po preklapljanju med visoko in običajno kakovostjo (HQ in LQ), saj se aplikacija sama prilagodi glede na razpoložljivo omrežje. Bistveno večji vtis naredi hitrejše preklapljanje med programi, ki je sedaj primerljivo s starejšimi rešitvami IPTV.

  UEFA Liga prvakov

  Glavna novost je vsekakor UEFA Liga prvakov. Ko kliknemo na ta razdelek, se prikaže seznam aktualnih tekem dneva, z rezultati, če so že padli kakšni goli. Ko tekme potekajo, s klikom na posamezno tekmo pričnemo predvajanje, nato pa med njimi preklapljamo enako kot je običajno na SiOL TViN – s pritiskom na zaslon in izbiro z drsanjem po seznamu na levi strani. Ko smo v razdelku Liga prvakov, lahko preklapljamo samo med nogometnimi tekmami, če želimo običajen program, se moramo vrniti v razdelek TV v živo. Na dnu zaslona seznama tekem imamo tudi povezavo do lestvice klubov po skupinah, ki omogoča lažji pregled nad prvenstvom. Lestvica je, podobno kot TV spored, na voljo tudi uporabnikom, ki niso prijavljeni v aplikacijo, torej (še) niso naročniki storitev SiOL oziroma Mobitel.

  TViN UEFA Liga prvakov

  Dodatek SiOL Nogomet, ki omogoča ogled vseh tekem, je vključen v nekatere pakete SiOL TV, pri ostalih je na voljo za 5 evrov mesečne naročnine ali 39,90 evra letne. Pod enakimi pogoji je SiOL Nogomet na voljo tudi naročnikom internetnih storitev SiOL in mobilnih Mobitel, ki si lahko tekme nato ogledajo v spletnem brskalniku ali aplikaciji SiOL TViN. SiOL Nogomet pa je na voljo tudi tistim, ki nimajo naročniškega razmerja SiOL ali Mobitel za letno naročnino 39,90 evra.

  Mobitelovim in SiOL-ovim naročnikom se ni treba naročiti že danes (19. septembra), saj je uporaba storitve – in s tem ogled vseh sedmih današnjih tekem – brezplačna. Prav tako si lahko naročniki Mobitelovih storitev oddahnejo glede prenosa podatkov pri uporabi SiOL TViN, saj je do konca novembra 2011 brezplačen.

  SiOL TViN smo preizkusili z HTC EVO 3D.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1640
24. september 2013
SiOL TViN zdaj s celo UEFA Ligo prvakov!
Aplikacije
Android, iOS