• /PublishingImages/SongPop-coins_achievements.jpg

  SongPop: povabi prijatelje na glasbeni izziv [Android, iOS]

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Verjetno med nami ni nikogar, ki svojega telefona ne bi vsaj občasno uporabljal za predvajanje glasbe. Še pogosteje pa seveda za vzdrževanje stikov s prijatelji. Igra SongPop, ki je na voljo za Android in iOS naprave ter kot Facebook aplikacija, združuje tako dobro glasbo kot dobre prijatelje. Si pripravljen/a na glasbeni izziv, ki je navdušil celo prvega moža Facebooka Marka Zuckerberga?

  Glasbena igra SongPop

  Kdo je mojster prepoznavanja glasbe različnih zvrsti?

  SongPop po osnovnem principu igranja precej spominja na priljubljeno risarsko mobilno igro Draw Something. Glavna razlika je seveda v tem, da SongPop risanje nadomesti s prepoznavanjem skladb različnih zvrsti, vse skupaj pa začini še z dodatnim elementom tekmovalnosti.

  Je pa tako kot v Draw Something tudi pri igri SongPop poudarek na igranju s prijatelji. To ti omogoča tako skupno obujanje spominov na pretekle uspešnice, ki so zaznamovala določeno zvrst ali obdobje kot preverjanje tega, ali so tvoji prijatelji res takšni poznavalci izbranih glasbenih zvrsti ali le pozerji.

  Ko povabiš prijatelja na novi glasbeni izziv, lahko namreč izbereš eno izmed treh ponujenih zvrsti. Tvoja naloga nato je, da v čim krajšem času poskusiš pravilno izbrati enega izmed štiri ponujenih naslovov ali izvajalcev petih predvajanih komadov v nizu. S pravilnimi odgovori ne pridobivaš le točk, ki štejejo za zmago v nizu, ampak izboljšuješ tudi  lastno poznavanje zvrsti, s čemer postopoma odklepaš dostop do novih skladb.

  SongPop - primer glasbenega niza

  Ko zaključiš serijo nizov, se tvoj novi izziv in odgovori pošljejo izbranemu prijatelju, ki bo poskušal postaviti boljši rezultat. Seveda bo nato tvoj prijatelj na vrsti, da izbere zvrst in postavi rezultat, ki ga boš težko presegel. Med čakanjem na odgovor prijatelja lahko seveda odpreš tudi nove izzive z ostalimi prijatelji.

  Pri točkovanju so bogato nagrajena predvsem neprekinjena zaporedja pravilno prepoznanih komadov, zato ni nujno slabo, če si za prepoznavanje vzameš kakšno sekundo več. Seveda pa boš za hitrejši in pravilni odgovor nagrajen/a z večjim številom točk. Po vsakem nizu si zmagovalec pridruži tri kovance, poraženec pa enega. Kovance lahko porabiš za nakup novih glasbenih zvrsti ali jokerjev, ki ti lahko pomagajo med igro.

  Glasbene izzive si lahko s prijatelji izmenjuješ čez teden, v noči in nedelje na ponedeljek pa se tedenski turnir zaključi in točke resetirajo, tako da lahko v novem tednu znova poskusiš zbrati več zmag kot prijatelji. Ob igranju se beležijo tudi posebni dosežki, ki sicer posebnih nagrad ne prinašajo.

  SongPop se odlično razume s Facebookom

  SongPop v zadnjih dneh hitro pridobiva na priljubljenosti, tudi na račun tega, da je navdušenje nad igro izrazil celo veliki šef Facebooka, Mark Zuckerberg. No, čisto razumljivo je, da mu je igra všeč, saj jo lahko igramo ne le v obliki mobilne aplikacije, ampak tudi na Facebooku. To seveda olajša sodelovanje prijateljem, ki še nimajo pametnega telefona, hkrati pa se preko Facebooka enostavneje širi glas o aplikaciji.

  Mimogrede - če ne želiš, da vsi tvoji prijatelji odkrijejo, da si največji ekspert v prepoznavanju komadov Britney Spears, ti svetujem, da na svoji Facebook časovnici preveriš nastavitve zasebnosti za aplikacijo SongPop in po želji izbereš, da lahko objave iz aplikacije vidijo le tvoji najboljši prijatelji. Facebook račun sicer ni nujen za uporabo aplikacije, je pa igranje s Facebook prijatelji gotovo bolj zabavno.

  SongPop na Facebook časovnici

  Na glasbeni izziv lahko poleg Facebook prijateljev povabiš tudi druge igralce. Pri tem zna biti kar zabavno izbrati tudi možnost "Random", s pomočjo katere ti igra najde naključne izbrane igralce. S tem v izzivih pogosteje dobiš priložnost poskusiti nove, nepričakovane glasbene zvrsti, ki jih ti ali tvoji prijatelji še nimate in ki bodo pošteno nagubale tvoje glasbene možgančke.

  SongPop: različni načini za ustvarjanje novega izziva

  Brezplačno na voljo za Android in iOS naprave

  Če si tudi ti želiš pridružiti igri, ki postaja glasbeni hit tega poletja, jo na Android telefonih brezplačno najdeš v trgovini Google Play, za iPhone in iPad pa v Apple App Store.

  V obeh trgovinah je na voljo tudi plačljiva, "Premium" različica aplikacije, ki tako v trgovini Google Play kot v App Store stane dober evro in pol ter omogoča igranje z večjim številom prijateljev hkrati brez nadležnih oglasov. Če pa uporabljaš kakšen drugi telefon, se lahko, kot že rečeno, glasbenim izzivom pridružiš preko Facebooka.

  Čim več sreče pri prepoznavanju skladb ti želim! :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
379
24. september 2013
SongPop: povabi prijatelje na glasbeni izziv [Android, iOS]
Aplikacije
Android, iOS