• /PublishingImages/yendo-cedar.jpg

  Sony Ericsson predstavil modele Cedar, Yendo, Xperia X8

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Najprej dobra novica za tiste, ki že uporabljate modele Xperia X10, X10 mini ali X10 mini pro ali pa se boste za nakup še odločili. V tretjem četrtletju prihaja nadgradnja operacijskega sistema na verzijo Android 2.1. S tem bodo telefoni pridobili nekaj funkcionalnosti, z X10 bomo lahko zajemali posnetke v HD ločljivosti.

  Ker pa pri Sony Ericssonu ne počivajo, so spodaj našteti trije mobiteli, ki jih lahko pričakujemo še letos. Vse združuje želja po združevanju zabave s komunikacijo.

  Cedar

  Odlikuje ga enostaven dostop do družabnih omrežij (Widget Manager 2.0). Prednost je ta, da je widget (vtičnik) na domačem zaslonu in se podatki osvežujejo samodejno. Poleg vgrajenega vtičnika so na mobitelu že prednaložene aplikacije za Facebook, Twitter in MySpace. Telefon je oblikovan zelo ergonomsko, kar je značilno za nekaj zadnjih modelov Sony Ericsson. K temu naj dodam še Greenheart oznako, s katero pri Sony Ericssonu označujejo okolju prijazne izdelke. Cedar pa se ne more pohvaliti z vgrajenim fotoaparatom, saj ima ta le 2 milijona točk.

  Yendo

  Prvi telefon z zaslonom na dotik iz serije Walkman. Bližnjice so pri Yendu tako kot pri Xperii X10 mini in mini pro v vseh štirih kotih osnovnega zaslona, ki v diagonalo meri 6,6 cm. Ker je največ pozornosti namenjene poslušanje glasbe, je vgrajeni fotoaparat nekoliko manj zmogljiv (2 milijon točk), a zagotovo ne razočara. Seveda ne gre brez prednaloženih aplikacij za družabna omrežja.

  Xperia X8

  Gre za pametni telefon, ki uporablja podoben uporabniški vmesnik kot Xperia X10 mini. Prenos aplikacij je možen prek Android Marketa, saj Xperio X8 poganja operacijski sistem Android 1.6. Fotoaparat ima 3,2 milijona točk, slike pa prek vgrajenih aplikacij hitro objavimo na spletu. Za navigacijo skrbi vgrajeni A-GPS in aplikaciji Wisepilot (demo) ter Google Maps.

  Cedar, Yendo in Xperia X8 bodo na tržišču predvidoma v tretjem četrtletju tega leta, cene pa še niso znane. Ko/če bodo telefoni v prodaji pri Mobitelu, bomo to objavili na Tehniku in na naši Facebook strani.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1050
24. september 2013
Sony Ericsson predstavil modele Cedar, Yendo, Xperia X8
Novice