• /PublishingImages/sony-tablet-s1.jpg

  Sony predstavil dve Android Honeycomb tablici s PlayStation Suite

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Že od začetka leta, ko smo na Tehniku predstavili za letos napovedane Android Honeycomb tablice, se je govorilo o Sony-jevem prvem tabličnem računalniku s PlayStation povezavo. Danes je ugibanj konec: Sony je ravnokar predstavil kar dve novi tablici, zaenkrat poimenovani S1 in S2. Obe poganja Android Honeycomb 3.0, razlikujeta pa se predvsem v obliki.

  Sony Tablet S1

  Sony Tablet S1

  Kot so napovedovale govorice, ima Sony Tablet S1 23,876 cm zaslon (9,4 palcev), ki je dovolj velik za udobno brskanje po spletu in ogled multimedijskih vsebin. Z oblikovnega vidika je S1 zanimiv predvsem zaradi zaobljenega vrhnjega dela, posebna oblika pa naj bi zagotavljala udobno držo. Glede na obliko lahko sklepamo, da bomo to tablico uporabljali predvsem v ležečem položaju.

  Sony Tablet S2

  Sony Tablet S2

  Z oblikovnega vidika je pri tokratni najavi gotovo večje presenečenje Sony Tablet S2, ki je sestavljen iz dveh 13,97 cm (5,5 palčnih) zaslonov resolucije 1024 x 480 pikslov. Zaslona se lahko prepogneta in tako olajšata prenosljivost naprave. Pri uporabi lahko dva zaslona uporabljamo bodisi kot en večji zaslon bodisi za različne funkcije. Npr. en izmed zaslonov je lahko v celoti posvečen le tipkovnici, drugi pa pregledovanju e-pošte ali drugim opravilom. Vsekakor zanimiva novost!

  Skupne lastnosti: Tegra 2, dvojna kamera, PlayStation Suite

  Poleg operacijskega sistema imata tablici S1 in S2 kar nekaj skupnih lastnosti. Z vidika strojne opreme obe tablici poganja čip Nvidia Tegra 2 SoC, prav tako imata obe tudi sprednjo in zadnjo kamero. Obe tablici se lahko na splet povežeta preko WiFi ali 3G oz. 4G mobilnega omrežja.

  Sony Tablet S1 in S2

  S1 in S2 se bosta od konkurenčnih Honeycomb tablic razlikovala tudi po povezavi na Sony-jeve obstoječe mreže za distribucijo digitalnih vsebin:

  • PlayStation Suite, ki bo omogočal nakup in igranje PlayStation igric (na začetku sicer le izvirnih PS iger - PSone classics);
  • Qriocity, Sony-ev sistem za video in glasbo na zahtevo, ki ga že podpirajo Sony-eve TV naprave in predvajalniki (storitev sicer še ni na voljo pri nas) ter
  • Sony Reader Store za nakup elektronskih knjig.

  PlayStation Suite bo sicer na voljo tudi na Sony Ericssion Android mobitelih, kot je denimo Sony Ericsson Xperia Play, o katerem smo na Tehniku že pisali.

  Glede na to, da za Android Honeycomb tablice še ni veliko aplikacij, bodo Sony-eve digitalne vsebine še kako dobrodošle za uporabnike. Obe tablici, S1 in S2, naj bi sicer bili na voljo po vsem svetu predvidoma letos jeseni, cena še ni znana. Govorice so za S1 na začetku leta sicer napovedovale ceno okoli 599 USD, nedvomno pa se bo Sony potrudil ponuditi konkurenčno ponudbo.

  Na Tehniku vsekakor upamo, da jih bomo jeseni lahko tudi podrobneje stestirali, sploh preklopno S2 z dvema zaslonoma. Katera izmed dveh predstavljenih tablic pa tebe trenutno najbolj prepriča?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
246
24. september 2013
Sony predstavil dve Android Honeycomb tablici s PlayStation Suite
Novice
Android