• /PublishingImages/Screen-shot-2011-05-12-at-1.30.31-PM.png

  Spletna trgovina Chrome je zdaj na voljo vsem

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Google je oznanil, da je spletna trgovina Chrome (Chrome Web Store) zdaj na voljo v skoraj vseh državah po svetu. Na srečo je med njimi tudi Slovenija. Spletna trgovina, ki temelji samo na aplikacijah in igrah, ki tečejo v brskalniku Chrome (na vseh večjih operacijskih sistemih) je nekaj novega. Obstaja že nekaj časa, vendar je bila omejena samo na par držav.

  HTML5 je res odličen nov standard, ki ponuja veliko možnosti razvoja aplikacij znotraj brskalnika. Google ima še en razlog zakaj je ustvaril spletno trgovino Chrome. Kmalu bodo izdali operacijski sistem Chrome, ki bo tekel, da uganil/a si, na brskalniku Chrome. Vse se bo izvajalo znotraj brskalnika, tako aplikacije kot gledanje videa in druge stvari.

  Google trdi, da je to prihodnost prenosnikov, saj bodo vsi tvoji podatki shranjeni v "oblaku" in tudi, če se ti Chrome prenosnik uniči, so tvoji podatki še zmeraj varni. Oznanjenih je že nekaj Chrome prenosnikov, nekateri pa bodo na voljo tudi na naročnino pri operaterjih in ti zanj ne bo potrebno plačati nič (tako bo vsaj v ZDA, za Slovenijo še ni znano nič). Celotno filozofijo Chrome prenosnika si poglej v spodnjih dveh videih.

  Obstaja veliko brezplačnih aplikacij vendar če ti je v spletni trgovini Chrome kakšna aplikacija všeč in je plačljiva, samo preprosto klikneš "Buy & Install" ter te preusmeri na varno povezavo, kjer vpišeš podatke svoje kartice. Postopek je hiter in neboleč.

  Vir: Engadget

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
719
24. september 2013
Spletna trgovina Chrome je zdaj na voljo vsem
Aplikacije