• /PublishingImages/android_market-app_page.jpg

  Android Market sedaj na voljo preko spleta

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Android MarketAndroid Market se končno seli tudi na splet! Google je ravnokar predstavil spletno različico svoje aplikacijske trgovine, ki poleg sveže podobe prinaša enostavno iskanje, možnost upravljanja z različnimi napravami, lažjo izmenjavo povezav do aplikacij in še marsikaj.Spletni Android Market omogoča pregledovanje in prenos aplikacij iz glavne Android tržnice z namizja kateregakoli računalnika. Do sedaj smo namreč do Android Marketa lahko dostopali le preko mobilne aplikacije, zato smo mnogi za odkrivanje novih aplikacije raje uporabljali storitve kot je npr. AppBrain, ki ponujajo prenos aplikacij preko spleta in možnost upravljanja z različnimi Android napravami.Spletni Android Market

  Končno se je torej tudi Google odločil narediti korak na splet in omogočiti boljšo povezavo med spletom in mobilnimi Android aplikacijami. Poglejmo si, katere so glavne prednosti novega spletnega Android Marketa.

  Izboljšan pregled nad aplikacijami, video predstavitve

  Tako kot na mobilni različici, lahko tudi na spletnem Android Marketu aplikacije pregledujemo glede na različne kriterije (izpostavljene, najbolj priljubljene) in po različnih kategorijah.

  Spletni Android Market - stran aplikacije

  Ker spletni Market ni omejen z velikostjo mobilnih zaslonov, spletna različica ponuja boljši pregled nad aplikacijami. Strani aplikacij na spletu lahko tako vsebujejo video predstavitve, dodatne slike, pregled nad novostmi v aplikacijami in ostale funkcije, ki jih je Google že pred časom dodal postopku za oddajo aplikacij.

  Univerzalne povezave do aplikacij

  Končno smo dočakali tudi univerzalne spletne povezave do Android aplikacij na Marketu, ki delujejo tako na spletu kot na mobilnih napravah. Povezave iz Marketa se namreč na Android mobilnih napravah odpirajo kar v mobilni različici Android Marketa, na vseh drugih napravah pa se nam odpre spletna različica.

  Objava Android Market povezave na Twitterju

  Iz spletnega Marketa lahko povezavo do aplikacij enostavno objavimo kar preko Twitterja, tako da bomo lahko sedaj lažje delili priljubljene aplikacije s prijatelji.

  Enostavno iskanje na spletnem Android Marketu

  Kot se za Google spodobi, spletni Android Market vsebuje tudi spodoben iskalnik, ki nam sproti predlaga zanimive iskalne nize. Pri iskanju je dobrodošla možnost filtriranja rezultatov glede na ceno, način sortiranja in kompatibilnost z različnimi napravami.

  Spletni Android Market - iskanje in filtriranje

  Prenos aplikacij iz spleta na Android telefone in tablice

  Spletni Android Market ponuja tudi neposreden prenos in nakup tako brezplačnih kot plačljivih aplikacij. Seveda naše male dežele še ni na seznamu držav, v katerih so na voljo plačljive aplikacije, lahko pa izkoriščamo prenos brezplačnih aplikacij.

  Prenos aplikacij iz spletnega Marketa na katerokoli Android mobilno napravo (npr. telefon ali tablični računalnik), ki jo imamo povezano z Google računom, je enostaven postopek. Na spletu preprosto potrdimo nakup in s tem na telefonu ali tablici sprožimo prenos.

  Izbira naprave in potrditev namestitve - Android Market

  Uporabna funkcija je tudi ta, da lahko v oknu za nakup oz. prenos napravo izberemo le, če jo aplikacija podpira. Primer: aplikacije, ki je namenjena Galaxy Tabu, ne morem prenesti na svoj HTC Desire. Tako je zagotovljeno, da kupimo le aplikacije, ki jo naše naprave podpirajo.

  Seznam svojih Android naprav lahko urejamo pod svojim profilom na spletnem Marketu, kjer imamo na voljo tudi seznam vseh kupljenih aplikacij.

  Spletni Android Market - My Account

  Kaj pomeni spletni Android Market?

  Lahko bi dejali, da Android Market sedaj končno ponuja vse, kar ponujajo veliki. V primerjavi z iOS App Store ima celo to prednost, da vse funkcije ponuja kar preko spleta in ne preko posebnega programa, kot smo vajeni pri Applu, kjer za upravljanje z aplikacijami potrebujemo iTunes in preko kabla povezan iPhone oziroma iPad.

  Spletni Android Market je za Google pomemben korak naprej in zelo dobro pripravlja teren za prihajajoče Android tablice. S spletnim Android Marketom je končno rešeno vprašanje glede tega, kako upravljati z aplikacijami, ki jih imamo na svojem Android telefonu in ki jih bomo imeli na Android tablicah s Honeycombom.

  Android 3.0 Honeycomb

  Google vsekakor verjame v Android in napoveduje prihodnost, v kateri bodo Android naprave različnih velikosti in oblik nekaj čisto običajnega. Kot uporabniki pa se seveda lahko samo veselimo bolj prijaznega Android Marketa, ki je sedaj na voljo preko kateregakoli brskalnika.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
228
24. september 2013
Android Market sedaj na voljo preko spleta
Novice
Android