• /PublishingImages/MAppFest2012-glavne_nagrade-bubbles.jpg

  Spodbujamo izvirnost: M:AppFest 2012, izbor najboljših slovenskih Android aplikacij

  24. september 2013 - Tehnik

  Imaš idejo ali že delujočo aplikacijo, ki bi lahko postala naslednja velika tržna uspešnica? Pridruži se izboru M:AppFest 2012 in se poteguj za pot v Silicijevo dolino ter Samsung tablice in mobilne telefone! Pri tem ti bosta organizatorja izbora, Telekom Slovenije in Hekovnik, pomagala tudi s poslovnimi in tehničnimi delavnicami ter s tržno promocijo.

  M:AppFest 2012

  Natečaj M:Android je bil zelo odmeven tako med razvijalci kot med uporabniki. Letos ga bomo nadgradili z izzivom M:AppFest 2012, ki ga Telekom Slovenije v okviru blagovne znamke Mobitel pripravlja v sodelovanju z zavodom Hekovnik. Glavni izziv za razvijalce tokrat ne bo le pripraviti najboljšo mobilno aplikacijo, ampak tudi kar najbolje prisluhniti potrebam trga. Poudarek izbora M:AppFest 2012 bo zato tudi na tržnem potencialu aplikacij z uporabo Mobitelovih API-jev. Zato lahko tokrat v izboru sodelujejo tudi obstoječe aplikacije.

  Sodelovanje na izzivu M:AppFest je izjemna priložnost za vašo uveljavitev, možnost nadgradnje vašega znanja na področju razvoja aplikacij in podjetništva, promocije in trženja vaše aplikacije ter novih poslovnih priložnosti na lokalni in svetovni ravni. Izbor bo potekal v treh delih:

  Prvi del: delavnice in mentoring

  V sodelovanju s Hekovnikom bomo vašo inovativnost najprej podprli z delavnicami s področij razvoja mobilnih aplikacij, osnov start-up podjetništva, tvorjenja poslovnih modelov, preverjanja ideje in strategij promocije. Najboljši projekti bodo imeli tudi priložnost neposrednega mentoringa s strani priznanih strokovnjakov, ki bodo vaši mobilni aplikaciji pomagali dodati še zadnjo piko na i.

  Uvod v delavnice bo informativni dan, ki se bo odvijal v Ljubljani v mesecu januarju. Na informativnem dnevu boste izvedeli tudi podrobnosti o poteku natečaja in delavnicah, ki bodo na voljo. Na delavnicah bo število mest omejenih, zato ti svetujemo, da čim prej izpolniš prijavnico za informativni dan in delavnice. Rok za prijavo je 8. 1. 2012.

  Sicer pa bodo za vse tiste, ki se delavnic ne boste mogli udeležiti, naknadno na voljo tudi video posnetki predavanj. Udeležba na delavnicah za sodelovanje na izzivu M:AppFest 2012 ni nujna - drugemu delu izbora se lahko pridružite preprosto tako, da do 11. 3. 2012 oddate svojo aplikacijo.

  Drugi del: strokovno ocenjevanje aplikacij in glavne nagrade

  Aplikacije, ki bodo oddane do 11. 3., bo ocenjevala strokovna žirija, ki bo podelila glavne nagrade natečaja: izobraževanja in poti v ZDA v okviru projekta Brezmejnik z žepnino, kjer bodo zmagovalci spoznali uveljavljena in start-up podjetja in svoje projekte predstavili potencialnim investitorjem.

  Pri ocenjevanju bodo upoštevani naslednji kriteriji: tržni potencial v Sloveniji, uporaba Mobitelovih API-jev za zaračunavanje, globalni potencial aplikacije, uporabniška izkušnja, inovativnost, uporaba naprednih funkcij mobilnih telefonov (senzorji, kamere, lokacije) in možnost integracije z obstoječimi storitvami Telekoma Slovenije.

  Tretji del: ocenjevanje priljubljenosti in Samsung nagrade Janus Trade d.o.o.

  Po izboru s strani komisije bodo izbrane aplikacije uvrščene na prihajajočo Mobitelovo aplikacijsko trgovino M:Market. Tam bomo predvidoma dva meseca merili, kako priljubljena je aplikacija med uporabniki. Pri tem bomo ločili med kategorijama premijskih in brezplačnih aplikacij. V obeh si bo zmagovalec lahko izbral Samsungovo mobilno napravo po lastni izbiri, drugo- do četrtouvrščeni pa bodo za nagrado prejeli mobilnik Samsung Galaxy S II.

  V sodelovanju s podjetjem Janus Trade d.o.o. bo posebno nagrado, mobilni telefon Samsung Galaxy Note, prejel razvijalec tiste aplikacije, ki bo po mnenju strokovne žirije najbolje uporabila funkcionalnost pisala S Pen.

  Povzetek nagrad za najboljše aplikacije

  M:AppFest 2012 glavne nagrade

  Če povzamemo, glavne nagrade, ki jih bo podelila strokovna komisija, so:

  1. mesto: potovanje v Silicijevo dolino (v potovanje so vključeni stroški letalske karte in nočitve za eno osebo), žepnina za potovanje v višini 1.500 EUR ter izobraževanje v vrednosti 3.000 EUR
  2. mesto: potovanje v Silicijevo dolino (v potovanje so vključeni stroški letalske karte in nočitve za eno osebo), žepnina za potovanje v višini 1.000 EUR ter izobraževanje v vrednosti 3.000 EUR
  3. mesto: potovanje v Silicijevo dolino (v potovanje so vključeni stroški letalske karte in nočitve za eno osebo), žepnina za potovanje v višini 500 EUR ter izobraževanje v vrednosti 3.000 EUR
  M:AppFest 2012 nagrade Samsung

  Poleg tega pa se bodo najbolj priljubljene aplikacije iz M:Marketa potegovale še za:

  1. mesto tako v kategoriji premijskih kot brezplačnih aplikacij: Samsung mobilna naprava po lastni izbiri;
  2. - 4. mesto v obeh kategorijah: mobitel Samsung Galaxy S II.
  • Dodatna nagrada: Samsung Galaxy Note, za aplikacijo, ki bo najbolje uporabila funkcionalnost tabličnega pisala.

  Kdaj in kako se prijaviti

  • Če se želiš udeležiti informativnega dneva in/ali dodatnih delavnic, se do 8. 1. 2012 prijavi preko strani Eventbrite.
  • Če se delavnic ne boš utegnil/a udeležiti, lahko na natečaju sodeluješ tudi zgolj tako, da aplikacijo v skladu s pogoji oddaš do 11. 3. 2012 (podrobnosti glede oddaje aplikacij bodo pravočasno objavljene na Tehniku).

  Ključni datumi izbora

  • Prijava na informativni dan in delavnice: do 8. 1. 2012
  • Informativni dan za prijavljene: predvidoma 12. 1. 2012
  • Potek delavnic: januar do marec 2012
  • Oddaja aplikacij: do 11. 3. 2012 ob 23:59
  • Predstavitev aplikacij kandidatk za glavne nagrade strokovni žiriji (demo dan) in razglasitev glavnih zmagovalcev: konec marca 2012
  • Objava aplikacij na spletnih in mobilnih mestih: od marca 2012 naprej
  • Izbor in objava najbolj priljubljenih aplikacij na spletnih in mobilnih mestih: junij 2012
  • Uradna razglasitev glavnih treh zmagovalcev in podelitev nagrad: junij 2012

  Vse podrobnosti in novice glede izziva M:AppFest 2012 bodo seveda sproti objavljene na Tehniku, tako da te vabimo, da nas še naprej redno spremljaš. Podrobne pogoje sodelovanja najdeš tudi na predstavitveni strani izbora, morebitna vprašanja pa lahko zastaviš v Facebook skupini M:razvijalci.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1593
24. september 2013
Spodbujamo izvirnost: M:AppFest 2012, izbor najboljših slovenskih Android aplikacij
Novice
Android