• /PublishingImages/desksms-nastavitve.jpg

  Sporočila SMS po e-pošti

  24. september 2013 - Tehnik

  Mobilne tehnologije so veliko prispevale k temu, da imamo dostop do različnih oblik komunikacije praktično kjer koli in kadar koli. Elektronska pošta in spletni klepet sta dobra primera tehnologij, ki jih lahko uporabljamo tako na računalniku kot tudi na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku. Seveda pa vsi načini komunikacije niso tako vsestranski.

  Medtem ko nekaterim uporabnikom sporočila SMS predstavljajo osnovni komunikacijski kanal, se najde kar precej ljudi, ki prisegajo na druge, bolj računalniško usmerjene kanale. SMS-e je res mogoče pošiljati tudi z računalnika z uporabo M:Namiznika, a prejemamo jih še zmeraj na telefon, kjer so omejene na napravo. Če uporabljamo M:Rokovnik, jih lahko arhiviramo v "oblak", vendar Android z M:Rokovnikom zaenkrat ni združljiv. Je pa Android tesno povezan z drugo "oblačno" storitvijo, Googlovo e-pošto Gmail. In tukaj vstopi brezplačna aplikacija DeskSMS, ki sporočila SMS integrira z Gmailom. To pomeni, da nova sporočila prejmemo tako na mobitel kot tudi na svoj račun elektronske pošte, obvestila o novih sporočilih SMS pa lahko prejmemo tudi prek programov takojšnjega sporočanja, kot so klepet v Gmailu, Adium, Trillian in drugi.

  Aplikacija DeskSMS

  Ko sporočilo prejmemo, lahko nanj odgovorimo prek elektronske pošte ali programa za takojšnje sporočanje in prejemnik bo sporočilo prejel, kot da bi mu ga poslali s svojega mobitela. Tako lahko izjemno pospešimo svoje delo s sporočili SMS. Vsa sporočila, poslana prek elektronske pošte ali programov za klepet, se sinhronizirajo tudi na mobitelu, kar pomeni, da lahko brez težav preklapljamo med napravami. Namestimo lahko tudi razširitev za Google Chrome in Firefox ter sporočila prejemamo in pošiljamo prek prilagojenega vmesnika. Če sinhroniziramo stike med aplikacijo in svojim računom,  lahko s seznama izbiramo številke, kamor želimo poslati sporočilo.

  Aplikacija DeskSMS

  Z aplikacijo DeskSMS si lahko bistveno poenostavimo pošiljanje in upravljanje sporočil. Na voljo so praktično kjerkoli – v elektronski pošti, programih za klepetanje ali brskalniku. Namestitev brezplačne aplikacije je nadvse preprosta. Ko jo namestimo, moramo le dovoliti dostop do svojega računa, nato pa izberemo, na kakšen način želimo biti obveščeni o novih sporočilih (e-pošta, takojšnje sporočanje, razširitev za brskalnik), pošljemo še preizkusno sporočilo in že smo pripravljeni.

  DeskSMS je bil preizkušen na telefonu HTC Legend in je na voljo brezplačno v tržnici Android.

  Zaslonske slike: ClockworkMod

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1562
24. september 2013
Sporočila SMS po e-pošti
Aplikacije
Android