• /PublishingImages/WP7-trainingkit-xna_game.png

  Tedenske Windows Phone 7 novice

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Ob tednu osorej, pehar novih novic s skupnim imenovalcem Windows Phone 7. Kot se spodobi za zadnje dneve pred izidom (točen datum je še vedno neznanka, govorice pa napovedujejo 21. oktober) je novic, pobeglih informacij, špekulacij in videov polno, tako da kar v telegrafskem slogu.

  Še najbolj nezanimive vam bodo verjetno uradne novice, razen če se gibljete v razvijalskih krogih. Microsoft je tako tik pred zdajci na svojem blogu oznanil končno različico razvojnih orodij, osvežili so tudi Windows Phone Training Kit, po novem pa lahko za WP7 programirate tudi v Visual Basicu. Če vas zanima programiranje za mobilne platforme in bi radi med prvimi izkoristil potencial novih Windowsov (in s tem tudi kaj zaslužili) je sedaj pravi čas, da zaženete Visual studio in se zakopljete v primere.

  XNA Game Studio omogoča relativno preprosto izdelavo iger

  Nedavno smo pisali in razpravljali o HTCjevem vmesniku Sense, ki naj bi se znašel tudi na WP7. Strah o (pre)dolgih vremenskih animacijah in nekoherentnem izgledu je očitno odveč, saj je HTCjev CEO Peter Chou v nedavnem intervjuju med drugim povedal tudi, da Sensa ob izidu WP7 na HTCjevih telefonih ne bo. Je pa obljubil, da se bo podjetje držalo filozofije, ki je kriva za razvoj Sensa in da bo tako tudi WP7 dočakalo izboljšave vmesnika, neznanka pa je v kakšni obliki in magnitudi.

  Če ostanemo pri HTCju, pojavili so se prvi oglasi za WP7, na katerih ameriški mobilni operater AT&T razkazuje HTC Mondrian.

  Za nekaj burnih debat in razburjenja so poskrbele nasprotujoče si novice o deljenju povezave oz. tako imenovanem tetheringu. Le ta naj bi bila sprva mogoča, a bi končno besedo imeli operaterji, kasneje pa je postalo jasna, da le ta sploh ne bo mogoča. Moderni mobiteli so sicer že zadosti zmogljivi, da v večini primerov lahko nadomestijo vsaj netbooke, če že ne prave laptope, kljub vsemu pa je to še ena od funkcij, ki ne bi škodovala. Ni pa izključeno, da jo bomo videli kdaj kasneje v razvoju.

  Za konec pa še kar 20 minut dolg video, kjer se na češkem portalu mobilmania.cz zabavajo z uporabo LGjevega E900 oz. kot mu pravijo v posnetku, Optimus 7. Žal brez podnapisov :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1683
24. september 2013
Tedenske Windows Phone 7 novice
Novice
Windows Phone 7