• /PublishingImages/samsung_ace_2.jpg

  Test na dlani - Samsung Galaxy Ace

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Pred nekaj dnevi sem v test dobil novo igračko, tokrat je to Samsung Galaxy Ace. Gre za mobitel, ki ga poganja Android 2.2 (Froyo), Ace pa naj bi bil Android srednjega razreda. Pa je mogoče opaziti razlike, če ga postavimo ob bok Galaxy S (prav tega sem uporabljal pred Ace-om) in podobnim vrhunskim mobitelom? Pa poglejmo.

  Strojna oprema

  Galaxy Ace je na dotik prijeten, uporaba je preprosta tudi za tiste, ki se prvič srečajo z pametnim mobitelom na dotik in Androidom nasploh. Gumbi so lepo razporejeni po ohišju, glede tega samo pohvale. Po dobrem tednu uporabe mobitel ob močnejših prijemih ne poka, kot je to ponavadi značilno za srednji razred. Odstranjevanje vseh delov mobitela je za tiste z krajšimi nohti boleče, kot pri vseh mobitelih, ostali pa nimajo vidnih težav :)Zaslon je v primerjavi z Galaxy S nekoliko bled kar se tiče barv (ni AMOLED), tudi resolucija je manjša (320 x 480 px). Vseeno pa je za velikost 3,5 palcev ta resolucija popolnoma dovolj in ponuja izvrstno uporabniško izkušnjo, prav tako delujejo vse funkcije, ki jih omogoča zaslon na dotik (poteg, zoom, itd.).Baterija v povprečju zdrži dober dan uporabe. Ker imamo vsi različne navade, naj še naštejem, kaj vse sem počel v vmesnem času. Ura pogovora, par SMS-sporočil, četrt ure navigacije, samodejno posodabljanje novičk in elektronske pošte vsakih 15 minut in nekaj minut “nakupovanja” v Android Marketu prek WiFi povezave. Ob izklopljenih dodatnih funkcijah zdrži seveda tudi kakšen dan več, a potem se izgubi pridevnik “pameten” in je Galaxy Ace le še en mobitel na dotik.Kamera na zadnji strani zmore fotografije do 5 MP z bliskavico, med njegove slabše lastnost pa zagotovo spada snemanje, ki ga je mogoče zajemati v QVGA ločljivosti, kar je VGA deljeno z 2. Tisti, ki radi snemate v visoki ločljivosti, boste morali poseči po mobitelih višjega razreda, kjer je HD že stalnica. Fotografije spodaj, za večje slike jih le poklikajte.

  O procesorju veliko težko povem, je pa mobitel ves čas bil odziven in delal hitro. Sicer pa gre za 800Mhz Qualcomm procesor, ki je očitno dovolj zmogljiv, da poganja vse aplikacije, ki sem jih želel uporabljati.

  Potožim lahko le nad pisanjem SMS-sporočil, tam sem se večkrat zatikal, mogoče, ker sem se zaganjal v črke, kot mi je to v navadi iz iPhone-a in Galaxy S-a.

  Programska oprema

  Galaxy Ace ima prednaložen Android 2.2.1 (Froyo), ki je preprost za uporabo, obenem pa omogoča prilagajanje posamezniku, kot vsi Androidi. Seveda ne manjka niti zadnji Samsung TouchWiz (prilagojen uporabniški vmesnik), ki je poznan uporabnikom novejših Samsungov, ostali pa se ga lahko hitro privadite.

  Aplikacije in igre

  Če se le da, na vsak mobitel, ki ga dobim, hitro naložim Facebook in Twitter, da ostanem na tekočem. Tokrat sem se lotil še RSS bralnikov in vremenskih informacij, kar pa je bilo precej naporno za baterijo in je zmanjšalo življensko dobo, kot sem omenil zgoraj, povečini celo na le slab dan.

  Povzetek

  Cene za Samsung Galaxy Ace si oglej na Mobitelovi spletni strani. Dejstvo je, da ima vse, kar imajo veliki, zaostaja pri snemanju, resoluciji zaslona in bateriji. Ponudba aplikacij in iger je skupna vsem Android napravam, to je jasno. Vsekakor pa je Galaxy Ace lepa pridobitev za galaktično družino in je primerna za žep nezahtevnega Android uporabnika ali tistega, ki se z Androidom še spoznava.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1077
24. september 2013
Test na dlani - Samsung Galaxy Ace
Novice
Android