Forever Športna kamera SC-200 - test na dlani

Uroš Miklavčič 26. januar 2016
/PublishingImages/kamera_sc_200-hero.jpg

Športne kamere so včasih veljale za redkost, poleg tega pa so bile še zelo drag luksuz. Tako kot vsa ostala tehnologija so tudi te kamere sčasoma postale boljše, manjše in predvsem cenovno bolj dostopne. Športna kamera Forever SC-200 je točno to - cenovno dostopna kamera, ki obljublja veliko.

 

Specifikacije

  • notranji pomnilnik: /
  • razširitev pomnilnika: Micro SD-kartica do 32 GB
  • zaslon: 3,81 cm
  • snemanje videa: Full HD, 1920 × 1080 px; HD 1280 × 720 px; 848 × 480 px; 640 × 480 px
  • fotografije: 12 MP
  • vidni kot: 170°
  • ostalo: odpornost na vodo do 30 m globine, vtič HDMI, Micro USB-vtič
  • baterija: 900 mAh
  • dimenzije: 41 mm (v) × 59,2 mm (š) × 29,8 mm (d)
  • masa: 44 g

Forever Športna kamera SC-200 je na voljo v ponudbi Telekoma Slovenije.

Kamere, kot je SC-200, so primarno namenjene snemanju športnih aktivnosti. Kljub temu pa je njihova uporabnost širša. Tako imenovani “dashcami” oz. kamere za avtomobilske armature, s katerimi snemate vožnjo, so v zadnjem času doživeli razcvet in veliko snemalnih navdušencev za te namen uporablja tudi športne kamere. Poleg tega lahko kamero SC-200 priklopite tudi na računalnik in jo uporabljate kot spletno kamero. Uporaba torej ni omejena zgolj na šport.

 

Izgled kamere je precej minimalističen. Gre za preprost črn kvader, na katerem še najbolj izstopa širokokotna leča na sprednji strani. Ko sem SC-200 prvič prijel v roke, sem bil presenečen, kako majhna je pravzaprav ta kamera. To je vsekakor dobro, saj mora biti kamera, ki jo pritrdite na telo ali pa na kak kos športne opreme, majhna in lahka ter predvsem diskretna.

V paketu dobite kup dodatne opreme v obliki raznih nosilcev za pritrjevanje, vodotesno ohišje, nekaj trakov za pritrditev, vezice in kabel. Edino, kar sem pogrešal, je bil kakšen nosilec, ki bi se vakuumsko pritrdil na steklo in druge gladke površine. Kljub temu pa je paket kar obsežen, še posebej če upoštevamo še ceno te kamere, ki je resnično ugodna.

 

Kamera nima vgrajenega pomnilnika, zato računajte, da boste morali dokupiti še Micro SD-kartico. Pri tem bodite pozorni, da izberete nekoliko hitrejšo kartico (vsaj class 10), da pri snemanju ne bo prišlo do kakšnih težav (če kartica ne bi zmogla dohajati toka podatkov s senzorja).

Kamera

Sama kamera je kljub nekoliko nerodnemu uporabniškemu vmesniku dokaj preprosta za uporabo. Ima dve glavni funkciji: snemanje in fotografiranje. Zaradi širokokotnega objektiva na sprednji strani bo pri fotografijah še najbolj prav prišla za panorame ali pa skupinske selfije.

 

Pri snemanju se kamera zelo solidno obnese in bi morala zadostiti veliki večini uporabnikov, ki se podajajo v svet športnih kamer, pa za to ne želijo odšteti bajnih vsot. Dinamičen obseg posnetkov se nekoliko nadgradi s HDR-načinom, ki pa ni vsemogoč, zato bodo prehodi s svetlih na temne lokacije (in obratno) nekoliko nenaravni, dokler kamera ne bo prilagodila osvetlitve senzorja. Kljub temu je kakovost posnetkov dobra in z malo domišljije lahko hitro sestavite zelo zanimive posnetke svojih aktivnosti.

 

Kamera pa ni namenjena samo snemanju športnih aktivnosti, kot sem že omenil. Sam sem jo pritrdil na kolo, na vzvratno ogledalo avtomobila, jo potopil v domači ribnik in jo celo zalučal v zrak. Rezultate posnetkov lahko vidite v kratkem videoposnetku, ki sem ga pripravil za ta test, in tako sami ocenite, ali kamera izpolnjuje vaša pričakovanja.

 

Zaključek

 

Kamera Forever SC-200 je cenovno ugodna kamera za športne navdušence in kreativne ustvarjalce videovsebin, ki me je resnično pozitivno presenetila. Za majhno ceno boste po mojem mnenju dobili veliko, zato jo brez težav priporočam vsem, ki vstopate na področje športnih kamer, a niste povsem prepričani, da želite za ta namen bistveno zmanjšati družinski proračun.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. januar 2016
2829
26. januar 2016
Forever Športna kamera SC-200 - test na dlani