• /PublishingImages/BB10-browser-demo.jpg

  Testiraj Windows Phone 8 in BlackBerry 10 kar na svojem obstoječem mobitelu

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Tako Windows Phone 8 kot BlackBerry 10 se kljub dovršenem in modernem uporabniškem vmesniku še vedno skrivata v senci Androida in iOS-a. Eden od krivcev za to je gotovo dejstvo, da sta za večino uporabnikov oba še neznana sistema in da neradi prehajamo iz že domačega okolja. Zato ti tako Microsoft kot BlackBerry ponujata interaktivno simulacijo, ki jo lahko uporabiš kar v spletnem brskalniku svojega pametnega telefona.

  Microsoft je prenovljeni simulator za Windows Phone 8 na svojem blogu predstavil že prejšnji mesec, na voljo pa je na naslovu: windowsphone.com/demo. Simulator lahko obiščeš tudi na svojem računalniku, poudarek pa je predvsem na urejanju živih ploščic (live tiles) na domačem zaslonu. Po zaključeni uvodni demonstraciji lahko obiščeš tudi različne aplikacije iz živih ploščic in med drugim zamenjaš barvo teme, obiščeš Otroški kotiček, ki je prilagojen uporabi s strani otrok, in poskusiš aplikacijo Groupon. Je pa zanimiva pozornost ta, da se ti po želji s prijavo s Facebookom v demonstraciji prikažejo kar tvoje slike.

  V svet prenovljenega operacijskega sistema BlackBerry 10 (tako kot ga vidimo na mobitelu BlackBerry Z10) pa lahko na svoji mobilni napravi pokukaš na naslovu: blackberry.com/glimpse. V predstavitvi so vključene osnovne BB10 geste za navigacijo po sistemu in predstavljene nekatere nove aplikacije, vključno s komunikacijskim središčem BlackBerry Hub in pametnim načinom zajema slik, kjer lahko za zaznane obraze izberemo najboljši izraz pred ali po kliku na sprožilec. Tu posebnih možnost za personalizacijo nimamo.

  Seveda izkušnja v simulatorju ni povsem enakovredna tej, ki jo imamo na dejanskih napravah, tako s stališča hitrosti kot funkcionalnosti. V bistvu te obe predstavitvi vodita po točno določeni poti, tako da nimaš zares svobode in možnosti za raziskovanje celotnega sistema. A za prvi vpogled na drugo stran tudi simulacija zadostuje, za kaj več pa se seveda lahko odpraviš v katerega izmed Telekomovih prodajnih centrov, kjer so ti na voljo tudi prijazni svetovalci :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
494
24. september 2013
Testiraj Windows Phone 8 in BlackBerry 10 kar na svojem obstoječem mobitelu
Aplikacije
Windows Phone 8, BlackBerry OS