• /PublishingImages/tiny-wings.jpg

  Tiny Wings - ptiček, ki je s prestola odnesel Angry Birds

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Kot kaže, so jezni ptiči v App Store-u končno dobili tekmeca. Na prvo mesto plačljivih igric se je le nekaj dni po izidu namreč zavihtel prikupen ptiček, ki sanja o letenju. Tiny Wings je preprosta, a zabavna aplikacije, ki hitro osvaja simpatije igralcev po celem svetu.

  Cilj igre Tiny Wings je, da ptičku, ki ima majhna krila, pomagamo poleteti čim dlje in čim višje. Pri tem mu pomagamo z dotikom zaslona in ga z upoštevanjem osnovnih fizikalnih zakonitosti usmerjamo po hribih in dolinah. Dodaten izziv je v tem, da lahko ptiček leti le podnevi, tako da ga moramo pripeljati čim dlje, preden nas ujame noč.

  Zgodba in način igranje sta podrobneje predstavljena v uradnem napovedniku za igro:

  Kljub preprosti zgodbi in enostavnemu načinu igranja ima Tiny Wings kar nekaj adutov, ki igralce prilepijo pred mobilne zaslone. S pomočjo proceduralne grafike se namreč podoba igre vsak dan nekoliko spremeni, ptiček pa nam hitro priraste k srcu tudi zaradi simpatičnih zvočnih učinkov in pomirjajoče glasbene spremljave.

  Za dodatno motivacijo poskrbijo tudi izzivi, ki jih je potrebno opraviti, če želimo nadgraditi svoje ptičje gnezdo in si tako izboljšati izkupiček točk. Sama si recimo trenutno vztrajno prizadevam, da bi s ptičkom poletela vse tja do osmega otoka, a me vedno na zadnji tretjini sedmega otoka ulovi noč. Najbolj vztrajni igralci so sicer vse izzive že opravili, tako da že nestrpno pričakujejo prvo nadgradnjo igrice, ki naj bi prinesla nove zanimive vsebine.

  Pa še to - preko vgrajenega sistema OpenFeint lahko svoje dosežke in najvišje točke primerjaš tudi s prijatelji ali z najbolj zagretimi Tiny Wings letalci.

  Tiny Wings

  Tiny Wings je v App Store na voljo za iOS naprave za klasičnih 0,99 USD, žal pa še ni znano, kdaj in ali bo avtorju, Andreasu Illigerju, uspelo podpreti tudi druge platforme. Vsekakor držimo pesti oz. stisnjena krila tudi za Android različico. Če bo Tiny Wings ptiček poletel tudi na druge platforme, bo to vsekakor resna konkurenca jeznim ptičem!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
237
24. september 2013
Tiny Wings - ptiček, ki je s prestola odnesel Angry Birds
Novice
iOS