• /PublishingImages/Toshl1.jpg

  Toshl – mobilna beležka stroškov

  24. september 2013 - Tehnik

  Pregovorna slovenska varčnost se je pred kratkim odlično manifestirala v še eni mobilni aplikaciji domačega porekla. Toshl je mobilni sledilec osebnih stroškov (zaenkrat), namenjen uporabnikom Android ali Maemo platform. Njegova preprostost in vsakdanja uporabnost ga naredita za eno najbolj priročnih aplikacij, ki bi jo moral na svojem pametnem mobitelu imeti vsak skopuški varčni Slovenec.

  Aplikacija je torej namenjena zapisovanju in preračunavanju stroškov, ki jih imamo v vsakdanjem življenju. Na primer - ko v bližnji kavarni zjutraj spijemo kavo, si ob plačilu računa v Toshl zapišemo strošek in ga označimo z oznako »kava« ali recimo »drinks«. Toshl vsak zapis časovno zabeleži in ga sinhronizira z vašim profilom na spletni strani, kjer lahko bolj natančno pregledujete vaše stroške glede na čas in oznake (torej vrsto stroška).

  Ko se tako nabere kup različnih stroškov, si jih lahko na spletu ogledamo v obliki različnih grafov. Hitro lahko opazimo, za katere stvari zapravimo največ denarja ali pa stroške primerjamo glede na različne mesece. Grafi postanejo še bolj podrobni, grafično nazorni in dobijo celo možnost izvoza, če aplikacijo nagradimo s »PRO« računom, kar nam zabeleži simbolični letni strošek $19.95, a nam obenem dvigne karmo, saj tako podpremo domače razvijalce iz 3fs.

  Toshl sicer ni prvi mobilni »expense tracker« in zaenkrat ga še ni možno povezati z vašim tekočim računom. Aplikacija seveda zahteva nekaj discipline pri beleženju stroškov. Čeprav je opravilo izjemno hitro in enostavno, je skrb, da strošek vnesete, vedno vaša.

  Spletna stran ima še nekaj hroščev in ljubitelji infografik bomo pogrešali kakšno dodatno možnost grafičnih prikazov. Zagotovo imajo avtorji vse to in še več že v mislih za nadaljnji razvoj. Potencial je velik, kmalu pa prihaja tudi različica za iPhone.

  Ekskluzivno za Tehnik lahko prvih 10 uporabnikov Toshla pri letni naročnini prejme 25% popust. Promocijska koda: sze4wwc4zi

  QR koda za Toshl:


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1352
24. september 2013
Toshl – mobilna beležka stroškov
Aplikacije
Android