• /PublishingImages/Toshl-screenshots2.jpg

  Toshl - mobilna beležka stroškov odslej tudi za Windows Phone 7

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacij Toshl - logoToshl, najbolj priljubljena poslovna aplikacija natečaja M:Windows Phone 7, je že precej znana aplikacija, ki omogoča beleženje finančnih izdatkov in v privlačni embalaži ponuja pregled porabe ter analizo potencialnih prihrankov. V sklopu natečaja se je tokrat Toshl uporabnikom predstavil tudi v Windows Phone 7 različici.

  O aplikaciji Toshl, ki je delo podjetja 3fs, smo na Tehniku že pisali, lani poleti smo tako pripravili test iPhone različice aplikacije. Aplikacija je sicer na voljo tudi za vse druge večje mobilne platforme. Windows Phone 7 različica z vidika funkcionalnosti ne prinaša nič novega, nova pa je platformi prilagojena Metro preobleka.

  Toshl omogoča shranjevanje izdatkov v oblak

  Ob zagonu nas Toshl najprej povabi k prijavi ali registraciji novega računa, s katerim se lahko prijavimo tudi na spletni strani. Vsi podatki so namreč shranjeni v oblak, tako da lahko do njih s svojim uporabniškim računom dostopamo kjerkoli. Kot smo pri Toshlu že vajeni, nas pri uporabi aplikacije vseskozi spremljajo simpatični liki, ki nas usmerjajo ali le popestrijo zaslon.

  Aplikacija Toshl - simpatični liki

  Simpatični liki, ki nas spremljajo v aplikaciji Toshl

  Po prijavi v aplikacijo lahko enostavno začnemo dodajati raznovrstne izdatke. Poleg vrednosti v izbrani valuti in datumu lahko pri vsakem izdatku določimo eno ali več značk. Pri prikazu več možnosti lahko določimo tudi ponavljanje izdatka, kar je recimo uporabno za mesečne račune ipd.

  Aplikacija Toshl - dodajanje in pregledovanje izdatkov

  Dodajanje in pregledovanje izdatkov v aplikaciji Toshl

  Izdatke lahko nato na strani Izdatki pregledujemo sortirane po datumu, z izbiro posameznega izdatka pa lahko pogledamo tudi podrobnosti. V spodnjem meniju lahko preko možnosti Časovnica nastavimo tudi obdobje, za katero želimo pregledovati izdatke (npr. morda nas zanimajo le izdatki v zadnjem mesecu).

  Pregledovanje izdatkov po značkah in določanje budžetov

  Na strani Značke lahko nato pregledujemo skupno porabo glede na določene skupine izdelkov. Tako lahko npr. enostavno beležimo, koliko porabimo za kavice s prijatelji, za bencin, položnice ipd. Tudi tu lahko določimo Časovnico prikaza porabe po značkah.

  Aplikacija Toshl - pregled porabe po značkah in shranjevanje

  Pregled porabe po značkah in shranjevanje podatkov v aplikaciji Toshl

  Če hočemo bolje nadzorovati svojo porabo, lahko na strani Budžeti določimo tudi svoj osebni proračun za mesečno porabo in nato redno spremljamo, koliko lahko še porabimo. Uporabniki storitve Toshl Pro, za katero je potrebno odšteti 19,95 USD letno, lahko določajo tudi bolj natančne budžete za posamezne značke.

  Aplikacija Toshl - Budžeti

  Pregled nad Budžeti v aplikaciji Toshl

  Aplikacija vključuje tudi stran Povzetki porabe, na kateri lahko vidimo skupen izračun za tekoči mesec, tekoče leto ali vsoto vseh izdatkov, ki smo jih zabeležili s Toshlom. Kjerkoli v aplikaciji lahko dostopamo tudi do Nastavitev, v katerih med drugim določimo valuto, način shranjevanja (uporabimo lahko le Wi-Fi povezavo) in PIN-kodo za zaščito aplikacije. Poleg tega lahko vedno dostopamo tudi do možnosti Izvoza podatkov, vendar imamo pri brezplačni uporabi aplikacije na voljo le .csv format.

  Povzetek

  Toshl je že uveljavljena aplikacija za beleženje izdatkov in pregled nad lastno porabo. Tudi v Windows Phone 7 različici je potrebno za napredne funkcije imeti Toshl Pro naročnino, osnovno beleženje pa lahko uporabljamo brezplačno. Kot smo pri Toshlu že vajeni, aplikacijo seveda odlikuje dodelana grafična podoba in simpatični liki, le občasno nas lahko preseneti kakšen hrošč.

  Aplikacijo Toshl lahko brezplačno preneseš iz Windows Phone Marketplace.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1578
24. september 2013
Toshl - mobilna beležka stroškov odslej tudi za Windows Phone 7
Aplikacije
Windows Phone 7