• /PublishingImages/Hekovnik-gost_Logar.jpg

  Tretji teden delavnic M:AppFest 2012

  24. september 2013 - Tehnik

  Na delavnicah izbora M:AppFest 2012 smo v prejšnjem tednu izvedeli marsikaj zanimivega o trženju aplikacij in podjetništvu, v tretjem tednu pa boste lahko več izvedeli o Telekomovih storitvah za razvijalce ter nadaljevali z analizo poslovnih idej za aplikacije. Podrobnosti in posnetki predavanj 2. tedna v nadaljevanju.

  M:AppFest 2012

  Podroben program delavnic 3. tedna

  Nobena skrivnosti ni več, da se bodo delavnice M:AppFest 2012 odvijale do konca februarja ob torkih in četrtkih ob 16ih v Hekovniku (Teslova 30, Ljubljana). Ta teden se bomo posvetili sledečim temam:

  Torek, 31. 1. 2012 ob 16.00: M:Market, M:Vrata API (Telekom)Ekipa iz Telekoma Slovenije bo predstavila, kaj vse lahko storite, če izkoristite Telekomove storitve za razvijalce. Najprej bo Goran Arsenijevič predstavil aplikacijsko tržnico M:Market, načine promocije vaših aplikacij prek različnih kanalov in načrte za prihodnost. V nadaljevanju pa bosta Matej Guček in Primož Novak predstavila prednosti, ki jih razvijalcem mobilnih in spletnih aplikacij omogočajo M:Vrata API vmesniki, različne poslovne modele za uporabo funkcij M:Vrat in praktične prikaze implementacije API funkcij za zaračunavanje iz aplikacij in mobilne porabe.>> Facebook dogodek za delavnicoČetrtek, 2. 2. 2012 ob 16.00: “Business model generation canvas” (Kristjan Pečanac, gost Matevž Klanjšek)V tretjem delu podjetniških delavnic bomo pod vodstvom Kristjana Pečanaca natančno razdelali “Business model generation canvas”. Kanvas nam bo služil kot osnovno orodje za razgradnjo projekta in analizo, kaj prodajamo in komu. Na drugi strani pa omogoča opredelitev vseh ključnih aktivnosti, ki jih imate pri realizaciji svojega projekta. Na praktični delavnici bo vsaka ekipa izpolnila svoj kanvas in ga komentirala drug drugemu.>> Facebook dogodek za delavnico

  Ponovitev uvodne programerske delavnice in Mobile Monday

  Poleg rednih delavnic bomo v sredo, 1. 2. 2012 ob 16.00 v Hekovniku ponovili tudi prvo, uvodno programersko delavnico. Na delavnici nam bo Jernej Virag predstavil razvojno okolje za platformo Android in posredoval vrsto praktičnih nasvetov za razvoj Android aplikacij, seveda pa bo odgovarjal tudi na vaša vprašanja. Vabljeni vsi tisti, ki se delavnice v prvem terminu niste uspeli udeležiti!

  MobileMonday Slovenija

  Če te zanima razvoj mobilnih iger, pa te vabimo tudi k udeležbi na dogodku Mobile Monday: Mobile Gaming, ki se bo odvijal danes, 30. 1. 2012, od 19-ih naprej v Ljubljanski Kiberpipi. Obetajo se nam zanimivi gosti, ki imajo bogate izkušnje z razvojem mobilnih iger. Med drugim nas bo obiskal tudi Dan Fiden, ki je vodil oddelke v svetovno znanih igričarskih podjetjih kot sta denimo EA - Electronic Arts in Playfish.

  Posnetki predavanj prejšnjega tedna

  Če si zamudil/a delavnice M:AppFest 2012 v prejšnjem tednu, te vabimo k ogledu video posnetkov predavanj. Na torkovi programerski delavnici nam je Vlado Bošnjakovič predstavil osnove objektnega programiranja v Javi in osnove uporabniških vmesnikov Android aplikacij:

  Osnove objektnega programiranja v Javi 1 (Vlado Bošnjakovič) [1. del]Osnove objektnega programiranja v Javi 1 (Vlado Bošnjakovič)

  Delavnica M:AppFest 2012: Osnove objektnega programiranja v Javi 2Osnove objektnega programiranja v Javi 2 (Vlado Bošnjakovič)

  Android Layouts (Vlado Bošnjakovič) [2. del] Android Layouts (Vlado Bošnjakovič)

  V četrtek pa nam je Kristjan Pečanac predstavil metode za določanje tipične stranke in uporabo orodja "empathy map". Praktičnemu delu za tablami je sledil še pogovor z Andražem Logarjem iz podjetja 3fs, ki je povedal marsikaj zanimivega tako o trženju aplikacij kot podjetništvu nasploh. Vsekakor vredno ogleda!

  Delavnica M:AppFest 2012: Tipična stranka, “empathy map”, MVPTipična stranka, “empathy map”, MVP (Kristjan Pečanac)

  Delavnica M:AppFest 2012: Trženje aplikacije ToshlTrženje aplikacije Toshl (Andraž Logar)

  Ostale video posnetke preteklih delavnic si lahko sedaj ogledaš v pregledu delavnic M:AppFest 2012. Vse informacije o poteku izbora seveda dobiš na uradni strani M:AppFest 2012, dodatna vprašanja tako glede izbora kot glede delavnic pa so dobrodošla v Facebook skupini M:Razvijalci. Se vidimo na delavnicah!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1604
24. september 2013
Tretji teden delavnic M:AppFest 2012
Novice
Android