• /PublishingImages/zombieinfection.jpg

  Tri iPhone uspešnice, ki jih lahko igraš na svojem mobitelu

  24. september 2013 - Sašo Šketa

  Ni potrebno voziti dragega športnega avtomobila, da lahko uživaš v hitri in dinamični vožnji. Enako velja tudi v svetu mobilne telefonije - ne potrebuješ iPhona, če želiš igrati odlične igre, saj odlčne igre z iPhona pridejo tudi na tvoj mobitel.

  Kakšna je sploh skrivnost, ki se skriva za velikim številom uspešnih mobilnih iger za iPhone?

  Na kratko – številčnost.

  Zlata mrzlica, ki so jo med razvijalci povzročile številne zgodbe o uspehu, je glavni razlog zakaj je danes toliko odličnih aplikacij in iger za iPhone. Za vsako uspešno zgodbo se skrivajo številni neuspehi in prav v tem je skrivnost, da je danes na trgu toliko svetlih izjem.

  »Ampak kako lahko primerjaš igranje iger na velikem zaslonu, kot ga ima iPhone in na tem, ki ga ima moja Nokia N73?«

  Preprosto. Skrivnost dobrih iger ni v njihovi grafični podobi, temveč v igralnosti. Ta pa je v prvi vrsti odvisna od kvalitetne interakcije igre z igralcem preko izzivov, premagovanja ovir in pravil, ki jih postavijo razvijalci. Odličen primer je recimo Tetris.

  Dovolj bo mojega te(r)oriziranja, obljubil sem igranje iPhone uspešnic na drugih mobitelih, zato tokrat predstavljam tri prebežnice, ki so si odločile svoj dom poiskati tudi zunaj meja App storea.

  Doodle Jump

  Pet milijonov prodanih kopij igre v roku dobrega leta že samo po sebi priča o tem, kako dobro sprejeta je ta igra.

  V njej prevzamemo nadzor nad risanim junakom Doodlerjem. Ta je očitno mešanica kenguruja in ping-pong žogice, saj je njegov glavni cilj v življenju skakati – in prav to tudi počne.

  Naša naloga ga je voditi navpično po neskončni seriji različnih platform, brez da padete. Cilj je priskakljati čim višje in s tem doseči kar največje število točk.

  Za boljšo predstavo kako vse skupaj izgleda si oglej video.

  Igro si lahko naložiš s Planeta, tako da pošlješ SMS z vsebino I DOOJUM na številko 1919 ali slediš povezavi na spletni Planet.

  Fieldrunners

  Gre za igro tipa tower defense, pri kateri je cilj preprečiti sovražniku vstop v naš bazni štab. To dosežemo z gradnjo različnih obrambnih stolpov, vendar gradnja ni zastonj. Za vsako razčesnjeno sovražnikovo betico se na računu znajde nekaj denarja. Če želimo biti uspešni je potrebna velika mera strategije in prilagodljivosti, saj so različne vrste sovragov ranljive na različne tipe stolpov.

  Sicer si pa poglej video, če želiš videti kako zadeva izgleda v akciji.

  Igro najdeš tudi na Planetu, tako da pošlješ SMS z vsebino I FIRUN na številko 1919, ali slediš povezavi na spletni Planet

  Zombie Infection

  »Možgaaani!« Ahem, se opravičujem, ravno razmišljam o tem kaj zombiji razmišljajo med sprehajanjem po parku.

  No, ko smo že ravno pri zombijih. Najbolj zabavna stvar pri teh beljakovinsko podhranjenih bitjih je nedvomno množično uničevanje le-teh. Naše delo še dodatno olajša dejstvo, da se zombiji radi družijo v velikem številu, kar je pravi raj za uličnega bojevnika s prilagojenim terencom in plamenometalcem.

  Cilj igre je prav to, očistiti mesto, ki ga množično oblegajo zombiji. Pri tem nam je v pomoč pester izbor orožij. Ja, tudi klišeji so lahko zabavni in ta igra je dober primer.

  Klik za video.

  Zombie Infection lahko najdeš na Planetu, tako da pošlješ SMS z vsebino I ZOMBINF na številko 1919, ali slediš povezavi na spletni Planet.

  Še za konec

  To so le trije primeri iger, ki so postale uspešne s pomočjo iPhona in se kasneje preselile tudi na ostale mobitele.

  Zaradi razlik v strojni opremi različnih telefonov, prihaja tudi do razlik v grafični podobi iger. Kljub temu ohranjajo svoj glavni adut – dobro mero igralnosti.

  Poznaš še kakšen primer igre, ki je svoj vzpon začela na iPhonu in nadaljevala na ostalih platformah?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1187
24. september 2013
Tri iPhone uspešnice, ki jih lahko igraš na svojem mobitelu
Aplikacije