• Tudi Samsung hoče biti denarnica

  23. september 2013 - Alenka Selčan

  Kako spremeniti mobitele v varno denarnico, je vprašanje, ki vznemirja predvsem tiste, ki želijo mobilno pokrajino učinkovito izrabiti za prodajo svojih storitev ali produktov, najbrž pa je tudi kar veliko potrošnikov, ki se ne bi branili tovrstne razširjene uporabe pametnega mobitela.

  O Google Wallet in NFC-tehnologiji smo že pisali na naših straneh, tokrat pa na seznam mobilnih denarnic dodajamo še Samsung. Na letošnjem MWC (Mobile World Congress), ki pravkar poteka v Barceloni, je namreč tudi Samsung s predstavitvijo aplikacije Samsung Wallet naredil korak bližje uresničitvi potrošniških sanj svojih uporabnikov. Ideja ni nič novega, saj med drugim zelo spominja na iOs-aplikacijo Apple Passbook.

  Wallet bo namreč uporabnikom omogočal, da na enem mestu shranijo vstopnice za dogodke, letalske karte, vozovnice, kupončke in podobno, ki jih ne bo več treba hraniti ločeno in bo zadostovala zgolj njihova barkoda. Tako kot Passbook bo tudi Samusung Wallet lokacijsko ozaveščen in bo zato svoje uporabnike pravočasno opozarjal, ko se bodo ti nahajali v bližini dogodka, za katerega so prej že kupili vstopnico, obveščal pa bo tudi o aktualnih informacijah, ki se tičejo vseh kupljenih kart ali članskih kartic. Aplikacija bo sporočala morebitne časovne zamike poleta ali koncerta, z njo pa bo lažje spremljati tudi število točk na karticah ugodnosti.

  Doslej vse lepo in prav, ampak kaj pa plačevanje? Kot kaže, tudi to ne bo več problem. Letošnji MWC v Barceloni je namreč naplavil še eno zanimivo informacijo, saj je VISA najavila partnersko sodelovanje s Samsungom. Kot obljubljajo, bo PayWay način z NFC-čipom omogočil varno plačevanje s katerokoli Visa kartico že v naslednjih generacijah Samsungovih pametnih mobitelov. Zgolj za primerjavo: Google Wallet trenutno omogoča plačevanje ne le z Viso, temveč tudi s karticami MasterCard, American Express in Discover.

  Čeprav je zaenkrat Samsungov Wallet na voljo le razvijalcem, so vsa pričakovanja usmerjena na 14. marec, na napovedan rojstni dan Samsungove Galaxy S IV, za katero se šušlja, da bo prva med Samsungovimi napravami, ki bo svoje uporabnike razveselila z novo pametno denarnico.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
177
17. marec 2014
Tudi Samsung hoče biti denarnica
Aplikacije