• /PublishingImages/tunein_box_slovenske.jpg

  TuneIn na SiOL BOX-u: Vse glasbe tega sveta

  24. september 2013 - Tehnik

  Svet je velik in poln radijskih postaj. A ker imajo radijske frekvence omejen domet, mnoge postaje oddajajo tudi prek spleta. Tako lahko na primer vse programe nacionalke najdemo na www.rtvslo.si, Radio študent na www.radiostudent.si in tako naprej, mnogi glasbeni predvajalniki, kot sta WinAmp in iTunes, pa ponujajo tudi celotne nabore postaj.

  Spletni servis TuneIn, eden največjih agregatorjev spletnih radijskih postaj, je na voljo na spletni strani www.tunein.com, kot aplikacija pa praktično na vseh možnih platformah, od pametnih telefonov (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Bada …) do pametnih televizorjev (Google TV, Panasonic, Samsung) in od nedavnega tudi na SiOL BOX-u.

  TuneIn SiOL BOX

  TuneIn ponuja dostop do več kot 70 tisoč radijskih postaj z vsega sveta, iskanje po katalogu pa je mogoče po lokaciji, vrsti postaje (glasbena, pogovorna, športna …) in glasbeni zvrsti. Iščemo lahko še bistveno globlje, saj lahko denimo poiščemo svojega najljubšega glasbenika, TuneIn pa nam ponudi seznam vseh radijskih postaj, ki ga trenutno predvajajo oziroma ga imajo pripravljenega na seznamu predvajanja. Seveda, če radijska postaja TuneInu posreduje to informacijo, česar pri slovenskih postajah zaenkrat žal praviloma še ne boste našli.

  Če želimo slišati denimo Davida Bowieja, nam TuneIn kadar koli ponudi okrog tisoč (1000) zadetkov, podobno tudi za Lady GaGa in Katy Perry, za Coldplay pa kakopak še več. A to so najbolj priljubljeni glasbeniki, na TuneIn pa lahko najdemo tudi bistveno bolj obskurne izvajalce, od brazilskih DJ-jev, do krautrocka in hiphopa zgodnjih devetdesetih (da, celo Vanilla Ice je na več kot 50 postajah).

  TuneIn SiOL BOX

  Postaje lahko iščemo tudi glede na lokacijo, pri čemer nam TuneIn že na prvi strani (tako spletne strani kot različnih aplikacij) ponudi izbor priljubljenih slovenskih postaj. Vendar pa izbor možnosti "local", prikaza lokalnih postaj, pokaže ameriški obseg te "lokalnosti", saj med zadetki najdemo tudi mnoge avstrijske, italijanske in hrvaške radijske postaje. Precej bolj natančna je možnost iskanja po državi ali jeziku.

  S TuneIn imamo zmeraj na voljo ogromno različne glasbe, prav tako prenosov športnih dogodkov z vsega sveta in široko paleto različnih novic, novinarskih in pogovornih oddaj. Precej postaj ponuja tudi t. i. poddaje (podcast), posnetke prejšnjih oddaj, ki jih lahko poslušamo kadar koli.

  TuneIn uporabnikom ponuja možnost uporabe svojega profila za shranjevanje priljubljenih radijskih postaj in sodelovanje v družabnih omrežjih Facebook, Twitter in Google+. Glavna prednost je seveda dostop do priljubljenih postaj in poddaj na različnih napravah, vključno s SiOL BOX-om. V spletnem brskalniku ali v aplikaciji je namreč bistveno lažje vnašati imena skupin, športov ali drugih ključnih besed kot z daljincem, vendar pa aplikacija za SiOL BOX uporabnikom omogoča ustvarjanje seznama priljubljenih tudi, če nimajo uporabniškega računa.

  TuneIn SiOL BOX

  Uporaba televizorja za poslušanje radia se morda ne zdi najbolj običajna ali racionalna, vendar pa imamo mnogi na televizor priključeno boljše ozvočenje kot na računalnik. Glasba je na voljo v primerni kakovosti, saj nekatere postaje predvajajo glasbo z bitnimi hitrostmi vse do 192 kb/s, medtem ko so za uporabo prek mobilnih omrežij in poslušanje pogovorov na voljo tudi vsebine z bistveno nižjimi hitrostmi. Seveda pa je širok nabor vsebine z možnostjo odkrivanja nove glasbe in pridobivanja novih znanj tisto, kar resnično pritegne in prepriča.

  TuneIn je na voljo na spletni strani www.tunein.com, aplikacija za pametne telefone v trgovinah kot so AppStore, Google Play, BlackBerry World in Windows Marketplace, na SiOL BOX-u pa jo najdete med spletnimi videotekami in drugimi aplikacijami s pritiskom na tipko Menu in premikanjem v desno.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1652
24. september 2013
TuneIn na SiOL BOX-u: Vse glasbe tega sveta
Aplikacije