5 stvari, ki jih v Voyo ne smete zamuditi

Igor Harb in Tamara Harb 25. maj 2023 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/voyo-tharb-maj23-hero.jpg

Videoteka Voyo je mnoge prepričala s ponudbo domače produkcije, tako oddaj kot serij. Trenutno lahko spremljamo že tretjo sezone serije Vse punce mojga brata, za neustavljiv smeh poskrbi lanska kino uspešnica Pr’Hostar 2‰, Voyo pa postreže tudi s kopico športnih dogodkov, ki jih lahko spremljamo v živo ter množico filmov iz različnih vetrov. Iz bogate ponudbe smo izbrali par vsebin za različne okuse.

Pr’Hostar 2‰

Ko je 2016 v kino prišla gverilsko posneta komedija Pr’Hostar, je navdušila občinstvo in postala najbolj gledan slovenski film. S šalami ne varčujejo tudi v drugem delu, se pa nadaljevanje, v katerem se ponovno zberejo znani junaki, da bi oživili hotel, lahko pohvali z bistveno boljšo produkcijo. Režijo je ponovno prevzel Luka Marčetić.

V Voyu je tudi kopica odličnih sodobnih slovenskih filmov, kot so Orkester, Inventura, Iskre v času, Prasica, slabšalni izraz za žensko in seveda prvi Pr’Hostar.

160;

Serije domače produkcije

Vse skupaj se je začelo s serijo V dvoje leta 2015, od takrat pa smo dobili množico odličnih domačih izdelkov. Najbolj spregledana slovenska komična serija Têlenovela nas popelje v zakulisje TV postaje, ki za direktorja najame naključnega delavca z bencinske, da bi vse skupaj popeljal v propad. V vlogi direktorja je Bojan Emeršič, ki mu je vloga pisana na kožo. Zabavna situacijska komedija Vse punce mojga brata, ki sta jo ustvarila brata Valič se ukvarja z vzponi in padci romanc, kar je tudi osrednja tema prej omenjene V dvoje, medtem ko komična kriminalka Truplo postreže humor na najbolj nepričakovanih mestih.

160;

Kdo tam poje (Ko to tamo peva)

V Voyo je tudi veliko kultnih starejših filmov, ki jih težko najdete drugje. Kdo tam poje, kultni jugoslovanski film iz leta 1980, je bil izredno priljubljen že ob prihodu v kino. Črna komedija se dogaja dan pred napadom na Jugoslavijo leta 1941, ko spremljamo skupino potnikov, ki čaka avtobus za Beograd, na celodnevni poti pa se jim pripeti vse mogoče.

O ljudeh in vaseh (Faces Places)

Film je prejel nagrado za najboljši dokumentarec v Cannesu in nominacijo za oskarja, a predvsem gre za izredno zabaven film dveh samosvojih umetnikov. Pri ustvarjanju filma sta moči združila legendarna Agnes Varda in umetnik JR, ki potujeta po francoskem podeželju, se pomenkujeta in ustvarjata. Nepretenciozen vpogled v ustvarjalnost, razmišljanje o umetnosti in prijateljstvu.

160;

Portret mladenke v ognju (Portrait of a Lady on Fire)

Ravno smo sredi dogajanja na slovitem filmskem festivalu v Cannesu, tako smo izbrali enega od presežkov, ki so jih prikazali na prejšnjih festivalih. Ti so v videoteki Voyo trenutno izpostavljeni v kategoriji Filmi s festivala Cannes. Film Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) je v Cannesu dobil nagrado za najboljši scenarij. Ker grofičina hčerka noče pozirati, mora slikarka nalogo opraviti skrivaj. Intimna in čutna zgodovinska drama je navdušila kritike in občinstvo.


Videoteko Voyo lahko naročite kar iz NEO Smartboxa ali pa z uporabo spletne strani oziroma aplikacije Moj Telekom. Naročniki lahko do vsebin Voyo nato dostopate tako prek NEO Smartboxa, kot tudi prek aplikacije za pametne televizorje, pametne telefone in tablice ter prek spletnega brskalnika. Vse vsebine so naročnikom na voljo tudi na počitnicah v državah Evropske unije.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
25. maj 2023
6169
25. maj 2023
5 stvari, ki jih v Voyo ne smete zamuditi