Najbolj vroče serije so na Pickboxu – Brezplačno na SiOL TV

/PublishingImages/pickbox-hero.jpg

Zagotovo ste slišali, da živimo v t.i. zlati dobi televizije, ko se najboljši igralci, scenaristi in režiserji lotevajo pripovedovanja kompleksnih zgodb. Tudi v Sloveniji smo vse bolj del tega doživetja, saj so številne vsebine na voljo kmalu po premieri (in ne eno leto kasneje), a z množico aktualnih vsebin največji preskok zagotovo predstavlja naročniška videoteka Pickbox, ki je sedaj na voljo na SiOL TV.

 

Naročniške internetne videoteke so trenutno ena najbolj vročih kombinacij tehnologije in zabave. Največja in najbolj slavna je vsekakor ameriški Netflix, ki naj bi prišla v Slovenijo prihodnje leto, že zdaj pa sta nam na voljo Voyo, ki združuje vsebine iz televizijskih kanalov Pop TV, Kanal A, Brio, OTO in Kino, skupaj s športnimi in drugimi ekskluzivami, in HBO Go, ki ponuja premijske vsebine iz programov HBO in Cinemax. Obe naročnikom ponujata vsebine prek spletnega brskalnika, aplikacij za pametne telefone in tablice in, najbolj priročno za ogled na velikem zaslonu, prek SiOL TV. Nedavno se jima je pridružil atraktiven konkurent Pickbox, ki dopolnjuje ponudbo z najnovejšimi ameriškimi in britanskimi televizijskimi serijami (kakor tudi nekaterimi klasikami) ter široko paleto filmov, skupno s kar 3000 urami vsebin.

 

Preprosta preglednost

Pickbox se na vseh platformah predstavi skozi enak, preprost uporabniški vmesnik, ki ponuja vsebine zapakirane v kopico preglednih rubrik, postavljenih v aplikacijam podobno mrežo. Poleg obveznih “Serije” in “Filmski klasiki” (dejansko so tukaj vsi filmi), najdemo še ločene razdelke za pri vsaki družini nedvomno zaželene otroške filme in vsebine iz posameznih priznanih studiev: Disney (animirani in igrani filmi), BBC (filmi in serije) in ABC (serije). Rubrika “Priporočila” ponuja najbolj vroče vsebine, “Zadnja priložnost” izpostavlja vsebine, ki bodo kmalu umaknjene iz vsebine videoteke, medtem ko “Moja vsebina” združuje serije in filme, ki smo jih označili za kasnejši ogled. Za nenavadnim naslovom “Hotbox” pa se skrivajo najbolj sveži deli serij, ki so ravnokar doživeli premiere na televizijah v ZDA oziroma Veliki Britaniji in so na voljo na Pickboxu v roku 24 ur.

 

Bliskovita odzivnost

Ogled filma ali serije nikoli ne zahteva več kot nekaj klikov, vsebine so lepo razporejene po žanrih (in sezonah), pri uporabi na SiOL TV pa lahko iščemo tudi po igralcih in režiserjih (kar začuda ni mogoče v spletni različici in na pametnih telefonih). Preglednost in preprostost uporabniškega vmesnika še izboljša bliskovita odzivnost na vseh napravah, tudi nekoliko starejših tablicah (iPad 3. generacije) in BOX. Za uporabo prek spletnega brskalnika je treba namestiti dodatek Verimatrix za zaščito avtorskih pravic, ki nima nobenega opaznega učinka na delovanje brskalnika. Pickbox je podprt na brskalnikih Internet Explorer, Firefox in Safari, trenutno pa ne tudi na Chromu in Edgu, prav zaradi vtičnika Verimatrix. Bržkone je pričakovati, da bo tudi to sčasoma urejeno.

Vroče serije in filmske klasike

Dodelan uporabniški vmesnik in tehnološka dovršenost sta seveda osnova, medtem ko so ključna sestavina vsake videoteke vsebine. S 300 filmi in 70 serijami, skupno okrog 3000 urami vsebin, se Pickbox ne more primerjati z velikani, kot je Netflix, ki ima več 10 tisoč naslovov, a Pickboxova ponudba je izbrana tako skrbno in premišljeno, da bo zagotovo navdušila številne. Oglejmo si nekaj najbolj vročih in zanimivih serij in filmov, ki jih morda še ne poznate, ali pa vas moramo nanje le spomniti, saj so zagotovo vredni še enega ogleda.

 

Glavni adut Pickboxa so najnovejše serije in tukaj je seznam naslovov, ki jih morda še niste zasledili na TV sporedu, a sodijo med najbolj zanimive, napete, zabavne in nagrajene serije.

Sirote (Orphan Black)

Glavna junakinja opazi svojo dvojnico, ko ta skoči pod vlak, in ker je na begu, prevzame njeno identiteto. Kmalu ugotovi, da to ni bila (zgolj) dvojčica, temveč da sta obe (in še številne druge) rezultat eksperimenta iz kloniranja. Glavna igralka Tatiana Maslany igra okrog ducat različnih likov s popolnostjo, ki je še bolj dovršena kot napeta zgodba.

Strokovnjaka za seks (Masters of Sex)

Biografska serije so redko tako polne razvrata, a ta je o prvih strokovnjakih za seks, ki sta se lotila empirično in znanstveno raziskovati to področje, raziskovalcema Mastersu in Johnsonovi.

Fargo

Na kultnem filmu bratov Cohen zasnovana serija se je morda zdela kot poceni izkoriščanje znanega imena, a prva sezona se je izkazala za neposredno in napeto, zvezdniška zasedba (Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Kirsten Dunst) pa je pokazala več kot v večini svojih filmov. Za lažjo primerjavo s filmom, je tudi ta na voljo na Pickboxu.

Transparentno (Transparent)

Prevod naslova ne ohrani šale, ki pove bistvo zgodbe, saj gre za zgodbo o starejšem moškem, ki skuša svojim otrokom (transparentno) razložiti, da je postal transseksualec (trans-starš). Komedija je požela celo serijo nagrad in še več smeha gledalcev.

Pokličite Saula (Better Call Saul)

Še ena v osnovi poceni ideja: spin-off priljubljene serije Kriva pota (ki je tudi na voljo v celoti na Pickboxu) in še ena nepričakovana zmaga za avtorje in predvsem za gledalce. Nekoliko lahkotnejši pristop predstavi vzpon Walterjevega odvetnika Saula.

Hiša iz kart na kvadrat (House of Cards)

Kanal A je sicer že predvajal ameriško različico priznane serije Hiša iz kart in druga sezona je na voljo tudi na Voyo, medtem ko je bil britanski izvirnik že večkrat na sporedu nacionalke, a sedaj si lahko v Pickboxu ogledate vse tri sezone tako ameriške kot tudi britanske različice. Razlike so številne, a le redko naletimo na serijo, ki tako natančno povzame politično in v še večji meri moralno korupcijo človeka.

Klasike

Poleg vročih serij priporočamo tudi nekatere izmed številnih klasik, ki so na voljo: Seinfeld, Majski cvetovi, Na zdravje, Twin Peaks, Zvezdna vrata.

 

Če se naveličate serij, pa seveda posezite tudi po katerem od naslednjih kinematografskih klasikov: Prežeči tiger, skriti zmaj, Robocop, Terminator, Gattaca, Beli očjak, Misisipi v plamenih, Zadnji tango v Parizu, serija Rocky, Vod smrti, Manhattan, Prvi veliki rop vlaka, Modri žamet, Nekateri so za vroče, Ko je Harry srečal Sally, Super hudo, Rožnati panter (s Petrom Sellersom), Mesečnica, Chinatown, Ko jagenjčki obmolknejo.

Pickbox je v promocijskem obdobju do 15. oktobra 2015 naročnikom SiOL TV na voljo brezplačno na SiOL TV, na programu 242 prek komunikatorja BOX. Za uporabo na računalniku, telefonu ali tablici je treba skleniti naročnino za 7 evrov na mesec, s popusti za polletne in letne vezave. Po zaključku promocijskega obdobja bo naročnino mogoče skleniti tudi prek Telekoma Slovenije.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. oktober 2015
2701
9. oktober 2015
Najbolj vroče serije so na Pickboxu – Brezplačno na SiOL TV
Android, iOS, Windows Phone 8