Ne spreglejte na TV: Cloverfieldska 10, Maščevalci, Transparentno, Film 43

/PublishingImages/ne-spreglejte-cloverfieldska-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Cloverfieldska 10 (10 Cloverfield Lane) v DKino

Kot namiguje naslov, je film povezan z uspešnico Pošastno (ang. Cloverfield) iz leta 2008, vendar je to »nadaljevanje« ravno tako presenečenje kot je bil tisti film. Cloverfieldska 10 je v osnovi grozljivka o dekletu, ki se po prometni nesreči znajde zaprta v bunkerju z dvema moškima. Razložita ji, da je zunaj konec sveta. Ampak, ali je res? Napetost ne popusti niti za sekundo, mojstrski zaključek pa pusti upanje za nadaljevanje.


 

Maščevalci: Ultronova doba (Avengers: Age of Ultron) v HBO Go

Maščevalci še drugič pripravijo spektakel, tokrat v boju z umetno inteligenco Ultronom, ki ga je v želji po svetovnem miru ustvaril Tony Stark. A njune predstave o miru se precej razlikujejo, saj se Ultron odloči, da je človeštvo treba iztrebiti. Maščevalcem v boju proti na videz neuničljivemu sovražniku štrene mešata še dva nova junaka, ki v ekipo vneseta nezaupanje in dvom.


 

Transparentno (Transparent) v Pickbox

Z avgustom se s Pickboxa poslavlja prva sezona kritiško cenjene serije Transparentno. Dogodivščine družine, ki poskuša sprejeti očetovo razkritje, da je transpolna oseba, je navdihnilo priznanje očeta avtorice serije Jill Solloway, znane tudi po priljubljeni seriji Pod rušo. V glavni vlogi se izkaže Jeffrey Tambor, ki je zaslovel v nič manj samosvoji komični Odbiti rodbini (Arrested Development).


 

Film 43 v Voyo

Film, ki je prislužil največ zloglasnih malin (tj. oskarjevskih antipodov za najslabše filmske dosežke leta), je sestavljen iz serije kratkih filmov, ki so jih posneli zelo slavni igralci in režiserji. Pri tem pa se moramo vprašati, kaj za vraga jim je bilo? Tako denimo Kate Winslet in Hugh Jackman igrata par na prvem zmenku, pri čemer je edini preobrat v tem, da njemu izpod brade visijo testisi. Nekateri segmenti sicer nasmejejo za trenutek ali dva, a šale niso primerne za pogovor ali ogled na delovnem mestu (NSFW).


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. avgust 2016
3091
1. avgust 2016
Ne spreglejte na TV: Cloverfieldska 10, Maščevalci, Transparentno, Film 43