Ne spreglejte na TV: Dan neodvisnosti, Most vohunov, Izganjalci duhov, V dvoje, Pred potopom

/PublishingImages/TV-independence-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Dan neodvisnosti: Nova grožnja (Independence Day: Resurgence) v DKino

Dvajstet let po prvem Dnevu neodvisnosti, ko sta Will Smith in Jeff Goldblum vesoljce uničila z veliko akcije, eksplozij in računalniškim virusom na Macu, se zdi, da je Zemlja bolje pripravljena na invazijo. A ko vesoljci znova napadejo, obramba zataji in po robu se morajo postaviti novi junaki. Del ekipe prejšnjega filma se sicer vrne, a žal med njimi ni Willa Smitha, zato glavno akcijsko vlogo prevzame Liam Hemsworth. Akcijski spektakel poln posebnih učinkov (med drugim Hong Kong pade na London) je ravno pravšnji za odklop na kavču.


 

Most vohunov (Bridge of Spies) v HBO Go

Če se vam toži po dobrih starih vohunskih trilerjih, postavljenih v Vzhodno Evropo, kjer je obvezen »okrasek« vsaj rahla meglica, je to film za vas. Most vohunov so ustvarili sami mojstri na čelu z režiserjem Stevenom Spielbergom. V glavni vlogi je Tom Hanks kot odvetnik, ki v Berlinu v času postavljanja zidu poskuša organizirati zamenjavo ujetnikov med Sovjeti in Američani.

Most vohunov bo v HBO Go na voljo od 30. oktobra.

Od 28. oktobra je na HBO Go na voljo tudi vroča nova serija Mladi papež. Serijo je režiral Paolo Sorrentino, ki je predlani prejel oskarja za Neskončno lepoto, v glavni vlogi naslovnega papeža je Jude Law, v vlogi ameriške redovnice v Vatikanu pa Diane Keaton.


 

Izganjalci duhov (Ghostbusters) v Pickbox

Letošnji Izganjalci duhov (oziroma Izganjalke) so doživele zelo deljena mnenja, zato priporočamo, da si za primerjavo ogledate še original. V legendarni ZF komediji iz leta 1984 spremljamo Billa Murraya, Dana Aykroyda in Harolda Ramisa v vlogi znanstvenikov, ki se profesionalno ukvarjajo z lovljenjem duhov po New Yorku. Čeprav je film nekoliko strašljiv, si ga lahko ogledate skupaj z otroci, saj vsebuje tudi precej humorja. Portal Common Sense Media priproča ogled za otroke od enajstega leta naprej.


 

V dvoje v Voyo

Kina je ravno razprodal slovenski gverilsko posneti celovečerec Pr'Hostar, ki je nastal na osnovi spletne serije. Film je režiral Luka Marčetić, avtor spletne serije Dan ljubezni in V dvoje, ki je na voljo v Voyo. Prva epizoda serije o dveh mladih parih je na voljo brezplačno na YouTubu, tako da si jo lahko kar takoj ogledate.


 

Pred potopom na National Geographic Channel

Ni dvoma, da je naš planet v nevarnosti zaradi podnebnih sprememb, a to vprašanje je izjemno kompleksno, nova spoznanja znanstvenikov pa stare ugotovitve včasih postavijo na glavo. Oskarjevec Leonardo DiCaprio je že dolga leta aktivist na tem področju, tako da njegovo sodelovanje pri tem odmevnem filmu za National Geographic ni presenečenje. V filmu se pojavi kot pripovedovalec in producent, pripomogel pa je tudi tako, da je k sodelovanju pritegnil zanimive sogovornike, od ustanovitelja Tesle in Space X Elona Muska, do papeža Frančiška in predsednika ZDA. Po besedah kritikov, ki so si film ogledali na filmskem festivalu v Torontu, Pred potopom ponudi nesuhoparen pogled na perečo tematiko.

Premiera bo v nedeljo 30. oktobra ob 20:55.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. oktober 2016
3222
28. oktober 2016
Ne spreglejte na TV: Dan neodvisnosti, Most vohunov, Izganjalci duhov, V dvoje, Pred potopom