Ne spreglejte na TV: Keanu, Zenit, Kralji poletja, Želite, milord, vestern

/PublishingImages/ne-spreglejte-tv-keanu-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Keanu v DKino

Naslovni Keanu je ljubek mucek, ki ga posvoji Rell, ko je povsem na dnu. Mucek mu polepša življenje, a sreča ne traja dolgo, saj mucka ugrabi gangster, Rell pa se skupaj s svojim bratrancem pretvarja, da je pravi mafijec, da bi ga dobil nazaj. Če zgodba zveni privlečena za lase, si oglejte napovednik, ki vas bo nasmejal do solz.


 

Zenit (Zvizdan) v HBO Go

Hrvaškemu režiserju Daliborju Mataniću je Zenit v Cannesu v sekciji Posebni pogledi (Un Certain Regard) prinesel nagrado žirije. Film predstavi tri zgodbe o prepovedani ljubezni, ki jih zaznamuje vojna v bivši Jugoslaviji: prva je postavljena v pričakovanje vojne vihre leta 1991, druga v 2001, ko so rane še sveže, in zadnja v 2011, ko je spopad že daleč stran, a preteklost še ni rekla zadnje. V HBO Go od 28. avgusta.


 

Dobri, umazani, zli (The Good, The Bad and The Ugly) v Pickbox

Vesterni in muzikali se le še redko znajdejo na filmskih platnih, a jeseni pride v kina Veličastnih sedem s Chrisom Prattom, Denzelom Washingtonom in Ethanom Hawkom v glavnih vlogah. Morda je torej čas za izlet v preteklost in ogled nekaterih najboljših vesternov. Najbolje je začeti kar s tistimi, ki jih je posnel veliki mojster Sergio Leone. V videoteki Pickbox sta trenutno na voljo dva, Dobri, umazani, zli in Za dolar več, ki ju najdete v rubriki Filmske klasike. V glavni vlogi obeh pa legendarnega Clinta Eastwooda.


 

Kralji poletja (The Kings of Summer) v Voyo

Če bi si namesto akcijskega spektakla ali resne drame želeli ogledati preprosto zgodbo po kateri se boste počutili bolje, potem so Kralji poletja prava rešitev. Trije najstniki, ki imajo vrh glave staršev in pravil, odkrijejo krasno, a skrito jaso v bližnjem gozdu in si tam zgradijo hišo. Svoboda je čudovita, a glavni nauk, ki ga odnesejo, ni zgolj preživetje v naravi, temveč predvsem v dobri družbi.


 

Želite, milord? (You Rang, M'Lord?) na Planet TV

Preden smo življenje plemstva in njihovih služabnikov spremljali v seriji Downton Abbey, ki se je prikaza lotila z neverjetno natančnostjo in občutkom za detajle, smo se smejali dogodivščinam Ivy, Alfa in Jamesa ter njihovih delodajalcev. En del traja približno petdeset minut, kar je za humoristično serijo precej neobičajno, a avtorju serije se je zdelo, da bodo liki tako dobili dovolj prostora za razvoj. Prvi del prve sezone te BBC-jeve serije bo na sporedu v torek 30. avgusta ob 23:35.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. avgust 2016
3135
26. avgust 2016
Ne spreglejte na TV: Keanu, Zenit, Kralji poletja, Želite, milord, vestern