Ne spreglejte na TV: Lov na divjaka, Kurt Cobain, Alica v Čudežni deželi, Velika igra

/PublishingImages/TV-2003-h.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople) v DKino

Lani smo si na Liffu lahko ogledali odlično komično pustolovščino o fantu iz sirotišnice, ki se skupaj z ostarelim možakom, svojim zadnjim skrbnikom, odpravi v novozelandsko divjino, medtem ko jima je za petami truma policistov. Lep, srčen in zabaven film je primeren tudi za starejše osnovnošolske otroke. Režiser Taika Waititi je najbolj znan po komičnem mokumentarcu o vampirjih Kaj počnemo v mraku, ki smo si ga lahko ogledali tudi pri nas v kinu, njegov naslednji projekt pa je občutno večji, saj ravno zaključuje snemanje Marvelovega naslednjega spektakla Thor: Ragnarok, ki pride v kino konec leta.

Lov na divjaka bo na voljo od ponedeljka, 20. marca.


 

Kurt Cobain: Montaža pekla (Cobain: Montage of Heck) v HBO Go

Trenutno poteka Festival dokumentarnega filma, zato smo tudi po videotekah pobrskali za zanimivimi dokumentarci in izbrali film o ustanovitelju skupine Nirvana, Kurtu Cobainu, ki bi letos praznoval 50 let. Avtorju je Cobainova vdova Courtney Love leta 2007 dovolila dostop do Cobainovega osebnega arhiva in tako je dokumenatrec sestavljanka koščkov, ki jih je avtor zbral oziroma odraz slike, ki si jo je v teh letih ustvaril o Cobainu. Dokumentarec vsebuje ogromno domačih video posnetkov iz Cobainovega otroštva, a avtorju med drugim očitajo, da ni vključil intervjuja z bobnarjem Nirvane in pevcem Foo Fighters Davidom Grohlom, ki je znan po nestrinjanju s Courtney Love, in da je zaradi njenega sodelovanja dokumenatarec nekoliko pristranski glede njene vloge.


 

Alica v Čudežni deželi (Alice in Wonderland) v Pickbox

V zadnjem času smo dobili kar nekaj Disneyevih predelav klasičnih risank v igrane filme, od Knjige o džungli, Pepelke, pa do najnovejšega filma Lepotica in zver, ki je pravkar prišel v kino. Ta trend je leta 2010 začel film Alica v Čudežni deželi režiserja Tima Burtona. Film sledi znani zgodbi, Burton pa doda svojo prepoznavno vizualno podobo, le da tokrat v bolj barvitih odtenkih, kot smo jih pri njem vajeni (Sweeney Todd, Edvard Škarjeroki, Batman).

V Pickbox je na voljo tudi Disneyjeva risanka Alica v Čudežni deželi iz leta 1951.


 

Velika igra (Big Game) v Voyo

Samuel L. Jackson igra predsednika ZDA, ki je med poletom tarča napada in v rešilni kapsuli pristane v finski divjini. Tam naleti na trinajstletnega Oskarija, ki mora za dokaz zrelosti v 24 urah z lokom in puščico ujeti žival. Z morilci tik za petami in svetovno vojno, ki visi v zraku, je deček njegovo edino upanje za preživetje.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. marec 2017
3378
20. marec 2017
Ne spreglejte na TV: Lov na divjaka, Kurt Cobain, Alica v Čudežni deželi, Velika igra