Ne spreglejte na TV: Sufražetke, kultne HBO serije, Ameriški zločin, skandinavske serije in Živi mrtveci

/PublishingImages/ne-spreglejte-walking-dead-hero.jpg

Včasih je težko odkriti, kaj vse se skriva na TV sporedu številnih kanalov in v videotekah, zato smo pripravili izbor zanimivih serij, filmov in oddaj.

Sufražetke (Suffragette) v DKino

Začetek napovednika oriše čas in družbo, v kateri se je izoblikovalo gibanje sufražetk: ženske ne smejo soditi o političnih zadevah, prevladuje pa celo mnenje, da bi se družba sesula, če bodo lahko volile. V središču zgodbe je Maude (Carey Mulligan), ki že od sedmega leta dela v pralnici, ko se priključi gibanju, pa tvega življenje in družino. Čeprav je Meryl Streep, ki upodobi lik vodje gibanja, izpostavljena v promocijskih materialih, se v filmu pojavi le bežno.


 

Brezplačen ogled prvih delov kultnih serij in klasik v HBO Go

Če vas zanima, čemu ves ta hrup okrog HBO-jevih serij, si sedaj lahko ogledate prve dele cele vrste odličnih serij brezplačno, tudi če niste naročniki. V kategoriji HBO kultne serije med drugim najdete Skrivno navezo, Pravega detektiva, Sopranove in seveda Igro prestolov, pa tudi pogosto spregledano, a izredno zabavno odštekano komedijo Na smrt zdolgočaseni. V kategoriji HBO klasike pa najdete Punce, Seks v mestu in Podpredsednico.

Če spremljate programsko opcijo HBO, pa ne pozabite, da si sedaj lahko vsebine v tej opciji ogledate za 7 dni nazaj.


 

Ameriški zločin (American Crime) v Pickbox

Najprej razčistimo zmešnjavo z naslovi. Ameriški zločin namreč ni serija o O. J. Simpsonu, ki ima podoben naslov – American Crime Story – temveč gre za klasično kriminalno nadaljevanko, po konceptu bolj primerljivo s Pravim detektivom. V središču zgodbe prve sezone so posledice in preiskava umora ameriškega vojnega veterana. Serija je kritiško zelo cenjena in priljubljena, njen avtor pa ameriški pisatelj in scenarist John Ridley, ki je za scenarij za film 12 let suženj prejel oskarja.


 

Skandinavske serije v Voyo

Skandinavci zadnja leta vedno znova navdušijo z odličnimi knjigami in serijami. Nekatere smo vam že predstavili, denimo Ujeti (prvi del je še vedno na voljo brezplačno v Voyo), zdaj pa so na Voyo dodali še štiri nove. Modre oči je postavljena na Švedsko v čas tik pred volitvami, ko v čudnih okoliščinah izgine ena od uslužbenk na Ministrstvu za pravosodje. V središču serije Johan Falk je naslovni kriminalist elitne enote švedske policije, ki se bori proti organiziranemu kriminalu. Polje lave spremlja izkušenega detektiva, ki v majhnem islandskem mestu preiskuje skrivnostni zločin s pomočjo neizkušene policistke. Serija Arne Dahl je dobila naslov po kriminalnih romanih švedskega pisca, osredotoča pa se na posebno policijsko enoto, ki se ukvarja z zločini mednarodnega značaja. Prvi del vsake od teh serij je na voljo brezplačno.


 

Živi mrtveci (The Walking Dead) na Foxu

Serija Živi mrtveci se vrača 24. oktobra ob 22.uri s prvim delom sedme sezone, v katerem bomo izvedeli kdo bo preživel Neganovo vihtenje kija. Če ste pozabili, kaj se je dogajalo v prejšnjih sezonah, si oglejte priložen video, v katerem britanski komik John Cleese na hitro obnovi šest sezon serije.


 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. oktober 2016
3206
21. oktober 2016
Ne spreglejte na TV: Sufražetke, kultne HBO serije, Ameriški zločin, skandinavske serije in Živi mrtveci