Priprave na oskarje

/PublishingImages/priprave-na-oskarje-hero.jpg

Medtem ko se zvezdniki že mesece mrzlično pripravljajo na nedeljsko prireditev, je pred nami še vikend, ki ga lahko izkoristimo za ogled letošnjih nominirancev.

Če si prireditve ne boste ogledali v živo, bo na Planet TV v ponedeljek ob 22:40 posnetek podelitve. Letošnji voditelj Chris Rock je znan komik, ki bo oskarje vodil drugič. V videoteki DKino je na voljo nekaj njegovih filmov, tako si lahko katerega od njih pogledate še pred podelitvijo in se pripravite na njegov humor. Priporočam komedijo 2 dni v New Yorku, v tem filmu tudi pride najbolj do izraza njegov humor, če se omejimo na izbor v DKinu, drugače seveda poglejte še katero od njegovih stand up predstav.

 

Aktualni nominiranci v DKino

Veliko nominiranih filmov je še na sporedu kinematografov, dva pa sta že na voljo tudi v videoteki DKino. Marsovec v režiji Ridleyja Scotta je nominiran za 7 oskarjev, med drugim tudi za najboljši film, scenarij in za glavno moško vlogo in je primeren za ogled od 12 let naprej. Kljub morda na prvi pogled duhamorni zgodbi, gre za ZF dramo z obilo humorja. V DKino najdete tudi odličen dokumentarec Pogled tišine o genocidu v Indoneziji, ki ga je posnel Joshua Oppenheimer. To je njegov drugi film o tej temi, prvi je bil Teater ubijanja, in čeprav sta filma povezana, jih lahko gledamo tudi kot povsem samostojni deli.

 

Kategorija oskarji

V kategoriji oskarji so v DKino poleg omenjenih aktualnih nominirancev zbrani številni pretekli dobitniki oskarjev, tukaj pa sledi še nekaj dodatnih priporočil. Če vas zanima, kaj sta včasih počela režiser zadnjih dveh Bondov, Sam Mendes, in Kevin Spacey, zaradi serije Hiša iz kart najbolj znan »politik« ZDA, si oglejte film Lepota po ameriško. Nekoliko lahkotnejša je romanca Začetniki, ki skriva tudi pomembno sporočilo, ljubiteljem vizualno spektakularnih filmov priporočam Favnov labirint, a ne pričakujte lahkotne zgodbe. Na voljo so tudi družbeno angažirana dokumentarca Skriti zaliv in Citizenfour, klasika Boter in pa ponovno aktualen film o nesmiselnosti vojne Nikogaršnja zemlja.

 

Na Voyo v kategoriji oskarji priporočam mojstrovino bratov Coen Fargo, prvega Rockyja, še posebej ker je Sylvester Stallone letos nominiran za oskarja za isto vlogo v filmu Creed, za konec pa še krasno posnet in odlično odigran Kraljev govor.

Tudi risanke se borijo za nagrade

Tudi otroci imajo na voljo množico animiranih filmov, ki so se v preteklosti potegovali za oskarje, tako v DKino najdete Reševanje malega Nema (primerno za 5+), Shreka (primerno za 6+), in enega mojih najljubših filmov Rango (primerno za 9+) z odlično glasbo, Johnnyem Deppom, ki je dal glas glavnemu junaku, in vestern zgodbo. V Pickboxu med drugim najdete dva oskarjevska zmagovalca za animiran film z močnim dekliškim glavnim likom, Pogum in Princesa in žabec, v HBO Go pa odštekane Škatlarje.

Ocene primernosti filmov za otroke so povzete po ocenah portala Common Sense Media.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. februar 2016
2873
26. februar 2016
Priprave na oskarje