Top 5 bazenov za slovo poletju

/PublishingImages/top-5-bazenov-hero.jpg

Konec poletja je blizu in če se še niste vrgli v bazen, veliko zamujate. Plavanje je ena najbolj zdravih aktivnosti, okolje bazena pa sproščujoča lokacija za druženje. Bazeni so pogosto tudi filmske lokacije, od klasik, kot je prva scena v Bulvarju somraka (1950), kjer na površju plava utopljen glavni junak in pripovedovalec, do tega, kako je v Pijevem življenju naslovni junak dobil svoje ime, pa do odlično posnetega zaključnega spopada v švedski mladinski grozljivki Vampirska ljubezen oz. Spusti me k sebi, kot je naslov ameriške predelave.

Za uvod si oglejmo zbirni posnetek, t.i. supercut, v katerem so skupaj zmontirani nekateri najboljši skoki v vodo, ki jih je ujela filmska kamera.

 

Že dolgo nazaj in Abeceda seksa, DKino

Poletne počitnice so sinonim za svobodo in številni na kopališčih preživijo velik del otroških in mladinskih poletnih dni. V videoteki DKino si lahko trenutno ogledate dva zelo dobra filma na točno to temo. Abeceda seksa se osredotoča na srednješolko Brandy (odlična Aubrey Plaza), ki se med poletnim delom kot reševalka na bazenu odloči naučiti vse o seksu z uporabo piflarskih metod, ki seveda prinesejo salve smeha. Že dolgo nazaj pa je zgodba o prvih poljubih in odkrivanju novega sveta, ki v isti meri nasmeje in ogreje srce. Film po katerem se boste zagotovo počutili bolje.

 

Že dolgo nazaj in Abeceda seksa sta na voljo v videoteki DKino hiti (programski mesti 5 in 200) na SiOL TV in v sklopu DKino na www.tvin.si.

Nazaj v šolo

Ah, klasične komedije osemdesetih ... Rodney Dangerfield se vrne na faks, da bi pokazal sinu, kako preprosto je diplomirati, ob tem pa se zaplete v romanco in se mu zgodi cel kup peripetij. Zaključna scena filma je ta fantastičen skok v vodo, ki je tako nepričakovano nerealističen, da se ni mogoče nehati smejati.

 

Nazaj v šolo je precej pogosto na televizijskem sporedu, podobno smešni in pogosto predvajani pa so tudi filmi, kot so Caddyshack, Trije Amigosi in serija filmov Počitnice.

Red Bull Cliff Diving

Ob prejšnji koreografiji se zdijo celo dosežki na tekmovanju Red Bull Cliff Diving zanemarljivi.

http://www.redbullcliffdiving.com/en_INT/video/mostar-top-3-dives-no1

Vzamem nazaj.

Gola Marylin Monroe

A vrnimo se k bazenom. Najbolj slavna plavolaska vseh časov, Marilyn Monroe, je na snemanju svojega zadnjega filma, Something’s Got to Give, nenehno povzročala težave, zaradi česar so morali snemanje začasno prekiniti, po njeni nenadni smrti pa so film opustili. Leta kasneje so odkrili te posnetke, Marylin pa bi bila ena prvih golih velikih zvezdnic na platnu, če bi film dejansko prišel do kinematografov. A imamo vsaj to.

 

Strašljivo

Bazeni so super, a priporočamo previdnost, predvsem, če ste v svoji novi hiši odkrili škatlo s starimi video posnetki ali pa če iz kakršnega koli drugega razloga sumite, da v hiši straši, je obsedena z demoni ali kaj podobnega. V filmu Strašljivo (Sinister) glavni junak Ellison (Ethan Hawke) ignorira takšne dogodke in zato se njegova zgodba konča tako, da ga ni v nadaljevanju, ki je ravno prišlo v kinematografe.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. avgust 2015
2650
2. september 2015
Top 5 bazenov za slovo poletju
Android, iOS, Windows Phone 8