Top 5, ki prilepi na sedež

/PublishingImages/top5-pospeskov-hero.jpg

Drugi najbolj gledan film tega leta je Hitri in drzni 7 in njegov največji zvezdnik je superavto lykan hypersport, volkodlak oziroma pošast, kot ga v filmu poimenuje Dom Toretto v podobi Vina Diesla. Najbolj impresiven je vsekakor transport med tremi stolpnicami, ki je bojda fizikalno realističen, čeprav najbrž ne bo mogoče najti dovolj zmešanega kaskaderja, da bi to poskusil, kaj šele sponzorja za 3,4 milijone dolarjev vreden avto. Za vse, ki menite, da to ni dovolj hitro, smo pripravili še Top 5 pospeškov, a najprej si oglejte ta video:

 

1. Need for Speed

Igre Need for Speed so z nami že več kot 20 let in so bile najprej narejene za danes povsem pozabljen igralnik 3DO, na PC-jih pa za MS-DOS. Zadnja generacija iz leta 2013 nosi naslov Need for Speed Rivals in pospešuje srčni utrip igralcev na PlayStationih in Xboxih zadnjih dveh generacij ter seveda na osebnih računalnikih z Windows, a letos smo v sklopu praznovanja obletnice priča še dvema. Za Android in iOS je že na voljo Need for Speed: No Limits, konec leta pa bodo igralniki in PC-ji lahko zagnali novo igro za katero pri EA obljubljajo, da bo predstavljala povsem novo generacijo.

Obletnica je vzpodbudila tudi nastanek lanskega akcijskega filma Need for Speed, ki je temeljil na izvirni zgodbi, a je iz iger črpal veliko inspiracije. Film spremlja glavnega junaka, mehanika in dirkača Tobeyja (Aaron Paul), ki se po vrnitvi iz zapora udeleži nelegalne dirke prek ZDA. Zvezdniško zasedbo sestavljajo še Imogen Poots, Dominic Cooper in Michael Keaton oziroma shelby GT500, ford gran torino, lamborghini sesto elemento, ferrari 458 italia, mclaren p1, bugatti veyron super sport in kar 3 koenigsegg agere.

 

Need for Speed: Želja po hitrosti je na voljo v videoteki DKino hiti (programski mesti 5 in 200) na SiOL TV in v sklopu DKino na www.tvin.si.

2. James Bond: Spectre

James Bond je bil prvi filmski superjunak, ko so superjunaki živeli še zgolj v stripih in otroških oddajah. Tako kot Batman, Iron Man in številni drugi je svoje fizične in umske spretnosti nadgradil z raznimi napravami, pripomočki in skrivnimi orožji, a zmeraj je bil najbolj ikoničen aston martin, tudi ko ga v Casino Royale uničijo po nekaj sekundah. Jeseni v kina prihaja nov film, poimenovan Spectre, tako kot Skyfall ponovno v režiji Sama Mendesa in z Danielom Craigom v vlogi najbolj slavnega vohuna. Čeprav se je Mendes uveljavil z dramami kot je Lepota po ameriško, je v Skyfallu dokazal, da mu velike akcijske scene niso tuje, s Spectre pa bo očitno naredil še korak naprej. Spodaj je prva pokušina divjanja po ulicah Rima z aston martinom db10 in jaguarjem c-x75.

 

3. Bloodhound SSC

Svetovni hitrostni rekord v vožnji že od leta 1997 drži vozilo thrust supersonic car (SSC), ki deluje na reaktivni pogon in je v jordanski puščavi med postavljanjem rekorda doseglo 1288 km/h ter kot edino cestno vozilo prebilo zvočni zid. Tukaj je posnetek tega dogodka:

 

Zgodba pa s tem ni končana, saj nekateri inženirji, ki so ga zasnovali, zdaj delajo na njegovem nasledniku, bloodhound ssc (http://www.bloodhoundssc.com), ki ga razvijajo in preizkušajo v Južni Afriki, rekord pa bodo skušali podreti prihodnje leto. Cilj projekta pa ni zgolj hitrost, temveč tudi izobraževanje, saj je njihov osnovni namen vzpodbuditi zanimanje za strojniške in sorodne študije v Veliki Britaniji.

4. Vožnja

Vožnja je odličen triler režiserja Nicholasa Windinga-Refna z Ryanom Goslingom in Carey Mulligan v glavnih vlogah. Neimenovani glavni junak (v sinopsisu imenovan zgolj “šofer”) je voznik za pobege iz bančnih ropov, ki se po romantičnem zapletu s sosedo znajde v zelo kočljivi in nasilni situaciji. Film je primarno študija (tragičnih) medčloveških odnosov, vključuje pa tudi analizo odnosov med človeškimi pestmi in obrazi ter med ostrimi predmeti in kožo, nakar ponudi še nekaj vpogleda v trenja med avtomobilskimi gumami in cesto ter v primere preoblikovanja pločevine skozi trke. Treba poudariti, da Vožnja ni klasičen dirkaški film, tudi zato, ker je ženska v ZDA tožila distributerja filma, ker je pričakovala Hitre in drzne.

 

Vožnja je na voljo v videoteki DKino hiti (programski mesti 5 in 200) na SiOL TV in v sklopu DKino na www.tvin.si, kakor tudi na Voyo.

5. Top Gear

Top Gear, ena najbolj priljubljenih televizijskih oddaj na svetu, je nedavno doživela grob konec, ko se je voditelj Jeremy Clarkson stepel s producentom. BBC je tako ob veliko denarja, a se bodo že pobrali, saj imajo novo ekipo voditeljev, ki bojda vključuje manekenko Jodie Kidd, igralca Philipa Glenisterja in nekdanjega motorista ter televizijskega voditelja Guya Martina. Pravzaprav je vseeno koga imajo, pod blagovno znamko Top Gear bodo deležni izjemne pozornosti. Nedvomno tudi kritik, a za gledanost se jim vsaj v prvi sezoni ne bo treba bati. Kljub temu pa bodo težko premagali konkurenco, saj Jeremy Clarkson namiguje, da bo s sovoditeljema iz Top Geara Richardom Hammondom in Jamesom Mayem začel novo avtomobilistično oddajo. Slovo od starega Top Geara je težko, a smo gledalci lahko prepričani, da bomo z dvema oddajama dobili še več zanimivih vsebin o vseh vrst pospeškov. Za konec je tukaj 5 najboljših scen iz Top Gear po izboru britanskega dnevnika The Telegraph.

 

Več sezon serije Top Gear si lahko ogledate na Voyo in www.voyo.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. maj 2015
2525
5. junij 2015
Top 5, ki prilepi na sedež
Android, iOS, Windows Phone 8