Top 6 šeste sezone Igre prestolov

/PublishingImages/got-top6-hero.jpg

No, pa smo se znašli na polovici šeste sezone. Če ste v zaostanku in serije ne spremljate sproti, ne berite naprej. Sledi namreč top 6 te sezone, ki razkriva nekatere ključne dogodke.

Igra prestolov je na sporedu ob ponedeljkih na HBO ob 3. uri in ob 20. uri, na voljo je tudi v videotekah HBO Go in HBO OD. Danes zvečer bo na sporedu 6. del šeste sezone.

Jon se vrača

Jonova straža je torej končana, a ga je Melisandre vrnila med žive, le nekoliko turoben je, kot nenamerno šaljivo pripomni Brienne.

Vsekakor smo pričakovali, da se bo Jon Sneg tako ali drugače vrnil med žive, le vedeli nismo, kako bo do tega prišlo. Ustvarjalci serije so se v stilu režiserja J.J. Abramsa dobro potrudili z ohranjanjem skrivnosti, čeprav, kot je očitno iz pogovora med Kitom Haringtonom in Jimmyem Fallonom, igralcu to ni šlo najbolje od rok, saj je skrivnost izdal tudi policaju, ki ga je ustavil zaradi prehitre vožnje.

 

Hodor, drži vrata

Ko se od Igre prestolov poslovi kateri od povsem dobrih likov, tečejo solze, kot v prejšnji sezoni s Shireen.

V 5. delu se je poslovil Hodor. Razlaga izvora njegovega imena razkrije tudi Branove sposobnosti. Hodor je namreč držal vrata (ang. hold the door), kot mu je naročila Meera, da bi zaustavil neživce.

 

Brimund oz. Torienne

Dva odlična humorna oddiha te sezone pripadata Tormundu in Brienne, najmočnejšemu paru v Zahodnjem, čeprav je zaenkrat zaljubljenost le na eni strani. Njuno brezbesedno ogledovanje in zavijanje z očmi pa je že legendarno.

 

To je dobro meso

Ramsay je kot največji hudobec povsem nadomestil Joffreya, ki se je poslovil v četrti sezoni. V tej sezoni je že ubil očeta, njegovo ženo in sina pustil za malico psom in med lupljenjem jabolka hladnokrvno zabodel Osho. Ko je izvedel za smrt ljubice, pa smo pomislili, da njegovo srce le ni kamen, a le dokler ga ne vprašajo, kaj narediti s truplom. Ramsay namreč pravi: »Pogreb? Grmada? To je dobro meso. Vrzite jo psom.«

To je moja služba

Že nekaj časa velja, da najbolj sočne dialoge dobita Varys in Tyrion, a tudi ko je slednji sam, navrže kakšno dobro misel, kot recimo: » To je moja služba. Pijem in vem stvari.«

Eden izmed odličnih humornih trenutkov v tej sezoni je vsekakor tudi pogovor o petih najboljših stvareh v življenju khala Mora, ki ga ima s krvnimi jezdeci, ko pred njega pripeljejo Daenerys.

 

Ženske na vrhu

V prejšnjih sezonah smo spremljali težke padce in še težje vzpone ženskih likov, a v tej sezoni so ženske vzele vajeti v svoje roke.

Začelo se je s prevratom v Dornu, nadaljevalo s pobegom Sanse, ki bo skupaj z Jonom poskušala zavzeti Zimišče, Daenerys je nazaj na svoji poti z novim khalasarjem, Arya je po težkem treningu zmožna marsičesa, Yara je s Thenonovo podporo sicer na begu, a s floto ladij, v igro je vstopila tudi nova rdeča svečenica, v Kraljevem pristanku pa imamo na eni strani Visokega vrabca, na drugi pa Cersei in Olenno Tyrell, morda pa je tudi Maergery začela igrati svojo igro.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. maj 2016
2997
30. maj 2016
Top 6 šeste sezone Igre prestolov