Top 7 grozljivk v videotekah

/PublishingImages/top7grozljivk-hero.jpg

Noč čarovnic je pred vrati in poleg bučnega okrasja je na obveznem seznamu tudi ogled grozljivk. Mi smo pobrskali po videotekah DKino, HBO Go, Pickbox in Voyo, da boste lahko izbrali svojo dozo groze.

Vi ste naslednji oz. Naslednji ste vi (You’re Next)

Na voljo v DKino in Voyo.

Film se pojavlja pod dvema slovenskima naslovoma, a gre za isti, odličen slasher. Razširjena družina se zbere na praznovanju v odročni podeželski hiši, ko navidezno idilo prekinejo puščice, hišo pa obkolijo morilci v živalskih maskah. Začne se boj na življenje in smrt, ki pa je zaradi novega dekleta enega od sinov presenetljivo izenačen.

Krvi ne manjka, pa tudi šokantnih preobratov ne, zato je film primeren predvsem za tiste z dobrim želodcem.


 

Priklicano zlo 1 in 2 (The Conjuring)

Prvi in drugi del sta na voljo v DKino.

Za ljubitelje duhov bosta poskrbela Ed in Lorraine Warren, slovita raziskovalca nadnaravnega iz sedemdesetih. V prvem filmu poskušata pomagati družini, ki jo nadleguje temačna sila, v nadaljevanju pa se odpravita v London na pomoč dekletu, ki jo je obsedel zli duh.

Priklicano zlo je klasična grozljivka z duhovi, z veliko BU! trenutki in ogabnimi stvori.


 

Drakula (Bram Stoker’s Dracula)

Na voljo v DKino in Pickbox.

Režiser Botra in Apokalipse zdaj! je odgovoren tudi za bržkone najboljšo priredbo klasičnega romana, ki je predstavil vampirskega grofa. Vizualno dovršen film se ponaša z zvezdniško zasedbo na čelu z Anthonyjem Hopkinsom, Keanom Reevesom in nepozabnim Garyjem Oldmanom v vlogi naslovnega grofa.


 

Ne spreglejte tudi teh klasik: Carrie (v HBO Go) režiserja Briana De Palme, posnet po romanu Stephena Kinga, Intervju z vampirjem (v DKino) s Tomom Cruisom, Bradom Pittom in 11-letno Kirsten Dunst v glavnih vlogah ter krasno odo nesmrtni (vampirski) ljubezni v Večnih ljubimcih (v DKino).

Lahko noč, mamica (Ich seh Ich seh)

Na voljo v HBO Go.

Avstrijski film je navdušil na Liffu 2014, kjer je prejel tudi nagrado vodomec. Dečka živita na podeželju s svojo mamo, ki je pravkar prestala operacijo, zato je njen obraz povsem povit.

Če sodite med tiste, ki si med grozljivkami pokrivajo oči, raje poskusite uganiti, kaj se skriva pod povojem in za angelskimi otroškimi obrazi kar čez dan.


 

Cesta mrtvih (Wyrmwood: Road of the Dead)

Na voljo v HBO Go.

 

Zombi film s priokusom Pobesnelega Maxa! Glavni junak poskuša rešiti sestro in preživeti v postapokaliptičnem svetu, ko z drugimi preživelimi ugotovi, da zombiji podnevi izpuščajo hlape, ki jih lahko uporabi za gorivo.


 

Dobrodošli v deželi zombijev (Zombieland)

Na voljo v Pickbox.

Dokaz, da grozljivke niso le strašne, ampak tudi zabavne! Mlad, zafrustriran, a deloven fant skuša med zombi apokalipso priti domov do staršev. Na poti združi moči z nabritim in neustrašnim ubijalcem zombijev, ki je na lovu za posebno čokoladico, a jima načrte (poleg horde možganov lačnih hodečih trupel) prekrižata tudi sestri prevarantki, ki jima izmakneta avto in orožje. V glavnih vlogah Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson in Abigail Breslin (ter Bill Murray).


 

Idila

Na voljo v DKino in Voyo.

Na seznamu seveda ne sme manjkati domača produkcija. Slovenski mojster groze Tomaž Gorkič je lani navdušil s prvo slovensko celovečerno grozljivko. Zgodba se odvija v hribih, kjer poteka modno fotografiranje, ki ga prekineta možaka iz rovt, prišleke pa odvlečeta v svojo klet na posebno žganjekuho.

V Voyo so na voljo tudi Gorkičevi kratki filmi Veriga mesa in Med mano, tabo in bogom.


 

Igra prestolov in grozljivke

Igralci iz Igre prestolov se radi pojavljajo v grozljivkah, tako sta trenutno v videotekah na voljo dva filma, Medeni tedni (Honeymoon) v DKino, kjer je v glavni vlogi Rose Leslie oziroma Ygritte, v HBO Go pa Gozd groze (The Forest) z Natalie Dormer oz. Margaery v glavni vlogi.

V DKino so pripravili izbor grozljivk v kategoriji Noč čarovnic, v Voyo pa Strah in kri in Duhovi vs. zombiji.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. oktober 2016
3216
27. oktober 2016
Top 7 grozljivk v videotekah